אני הפסקתי לעבוד בעבודתי מלפני שבעה חודשיים, המעביד שלי שילם לי פיצויים ולא שילם לי דמי הבראה עדין בשל עיכוב שלו. ב- 10לחודש הוא היה אמור להעביר לי את דמי ההבראה אך הגיע לו מכתב מהוצל"פ על עיקול משכורת, אנני עובדת בעבודה הזאת כבר שבעה חודשיים, המעביד לא היה מוכן להעביר לי את דמי ההבראה בגלל העיקול בסך 1700 ש"ח אינני עובדת ואני לקחתי עו"ד שיטפל לי בהליך של פשיטת רגל, הגשתי השבוע את בקשתי לבית משפט לפש"ר.
האם מותר לו לא להעביר לי את דמי ההבראה זה לא משכורת שלי זה משהו שהוא היה חייב לי ממזמן והוא הוציא לי על זה תלוש שרשום הפרשי דמי הבראה זהו. האם מעקלים דמי הבראה?
תודה
ודאי שאפשר לעקל דמי הבראה, לרוב כשהזוכה מטיל עיקול על הנכסים המוחזקים אצל צד ג', לרבות אצל המעסיק, הוא מציין כי העיקול יחול על כלל הנכסים המוחזקים אצל צד ג' . דמי הבראה הם כספים לכל דבר ועניין המוחזקים אצל המעסיק ושייכים לך ולכן ניתן לעקל אותם, הגם שדמי ההבראה הם רכיב מהמשכורת .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
תודה לך על תשובתך בנוגע לעיקול דמי הבראה הבנתי שניתן לעקל זאת למרות ששאלתי עו"ד והוא אמר שדמי הבראה וימי חופשה ופיצוים הם ברי עיקול אבל אני סומכת ל התשובה שלך, מה שרציתי לשאול זה שיש סכום מסוים שאפשר לעקל לפי שכר מוגן דמי ההבראה הם סה"כ 1700 ש"ח זה מה שרשום בתלוש אין לי משכורת שם כי אנני עובדת יותר ואתה אומר שזה חלק ממשכורת ואני נשואה פלוס 1 . תודה על תשובתך
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר