שלום,
אני מורה אם ל 4 ילדים מוכרת ברווחה כמקרה סוציאלי מזה 10 שנים. אשר רוב הזמן הייתי בבעיות עם בעלי ומידי פעם אף התגוררתי אצל אמא שלי יחד עם הילדים בגלל חובות שנקלע אליהם והדבר הביא אותנו לסף גירושים. מטעם הדברים נוצר קרע עצום בקשר עם בעלי וכידוע ורשום גם ברווחה אני זאת שמפרנסת את ילדיי כיוון שבעלי נמצא בקשיים כלכליים וחובות.
במשך כל התקופה הוא זה שהתמודד עם כל הקשור למים ארנונה וכו.. ואני עלי נטל הילדים. אפילו בספרי העירייה לעולם שמי לא היה מופיע שם או נדרשתי לדבר כלשהו.
לפני שבועיים נדהמתי לגלות עיקול על המשכורת שלי במשרד החינוך ללא ידיעה או שום התראה.
בקבלות קודמות עד סוף 2011 היה שם בעלי בלבד, אך עכשיו צירפו אותי לרישום ללא כל ידיעה מוקדמת ודורשים ממני חוב עבור כל השנים שחלפו (12 שנים) ,
1. האם אני אמורה לשלם עבור חוב מזה 12 שנים ואם כן, למה חיכו כל כך הרבה שנים בזמן שאני מורה כל השנים האלה וקל מאוד לעשות זאת בעבר.. הרי לדעתי זה אבסורד לחכות שהחוב ייטפח ואז לתקוף את הפרה.
2.האם זה מהלך חוקי לעקל משכורת במשרד חינוך מבלי לשלוח התראה או הודעה בדבר, אומנם נשללה ממני זכות התנגדות בגלל זה כי לכאורה מתברר שהעיקול בוצע לפני חודש בערך.. איך אדע אם לא קיבלתי מכתב?!!!
אנא עיזרתכם הדחופה
בכבוד רב
חנאן
תשובות לשאלותייך חיוביות.
ניתן להסדיר את העניין בכמה דרכים, רצוי בפניה ישירה לזוכה ו/או ב"כ, להוריד ככל הניתן את הריביות וכמובן שכל ההסכם שתגיעי מולם יהיה כתוב, כך תהיי מוגנת מנקיטת הליכים ומהגדלת החוב בכפוף לתשלום או תשלומים שתשלמי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: אייל אשכנזי, עו"ד 053-9429075
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר