בחודש דצמבר החלפתי את הסטרטר (מתנע) של רכבי בחשמליית שוקר שבגדרה. ניתנה לי אחריות למשך 6 חודשים על המתנע.
בחודש אפריל, כאשר האחריות על המתנע עדיין בתוקף, נתקע רכבי בטבריה בעודי מבלה את חופשת הפסח. מחלץ הרכבים שנשלח ע"י חברת הביטוח בה רכבי מבוטח, אבחן כי מקור התקלה בסטרטר ונאלצתי לגרור את רכבי לחשמלייה בעיר טבריה.
לא מצאתי לנכון לגרור את רכבי מטבריה לגדרה, לגרום לעוגמת נפש בשל ביטול חופשתי ולהעמיד בספק את יכולתי לחזור לגדרה בעצמי.
לאחר החלפת המתנע בחשמלייה בטבריה, ניגשתי לחשמליית שוקר עם הקבלה שניתנה לי בה מצויין בפירוש כי הוחלף מתנע וזאת בתקווה לקבל החזר כספי, אפילו חלקי, מכוח האחריות שניתנה לי והיותה בתוקף.
בעל העסק סירב לפצות אותי בגין המתנע שהותקן אצלו והתקלקל בעודו נמצא בתקופת האחריות בטענה כי האחריות בתוקף בעסק שלו בלבד.
בפן המוסרי, בעל העסק טועה והצדק עמי, אולם מכיוון שצדק ומוסר לא תמיד שלובים זה בזה, ברצוני לדעת האם יש בידי עילה לתביעה משפטית בבית הדין לתביעות קטנות?
תודה רבה מראש לכל העונים!
נדב, שלום
אינני סבור, כי בעל העסק טועה בפן ה"מוסרי" בלבד. הוא גם טועה בפן המשפטי.
כניזוק, חל עליך הנטל להקטין ככל האפשר ובאמצעים סבירים את הנזק שלך. יתרה מכך, אינך רשאי כלל לתבוע בגין נזק שיכולת להקטין באמצעים סבירים.
בענייננו, ביטול חופשתך בטבריה לצורך תיקון המתנע בגדרה היה מעצים את הנזק שלך ולא מקטין אותו.
משכך, אני סבור, כי פעלת כראוי בשעה שביצעת את התיקון במקום בו התרחשה התקלה.
בנסיבות אלה, לטעמי, אתה זכאי למלוא הנזק שנגרם לך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר