שלום רב
זוהי שאלה מקצועית לעורך דין מנוסה.
לפני כמה ימים קיבלתי הפקדה בנקאית למשכורת החודשית מהמעסיק שלי כמו בכל חודש רק שהפעם קיבלתי את המשכורת פעמיים שתי הפקדות אחת לאחר השנייה.
בשיחה מול הנהלת החשבונות אצלנו בחברה עולה כי ביום הפקדת המשכורות הייתה תקלה בשידור הממוחשב של המשכורות ולכן עשו שידור נוסף למשכורות של כולם ובגלל זה חלק מהאנשים קיבלו משכורת פעמיים.
המעסיק שלי העביר את הכסף מחשבונו בבנק A (מהחשבון שלו הכסף ירד רק פעם אחת) ובבנק שלי (בנק B) הכסף נכנס פעמיים.
עברו כבר כמה ימים ולא קיבלתי שום פניה מהבנק ולא כלום.
השאלה שלי: האם מותר לי להשתמש בכסף או להשאיר אותו בחשבון עד שהבנק יעלה על זה לבד וימשו אותו חזרה, ותוך כמה זמן במידה והבנק לא משך אותו חזרה יהיה מותר לי להשתמש בכסף מבלי שלבנק תהיה עילה חוקית לדרוש אותו חזרה?
אודה לתשובה בנושא.
מאיר, שלום
שאלתך נטולה מתחום דיני עשיית עושר ולא במשפט.
מהנסיבות שאתה מתאר - המעביד שלך לא נפגע, אולם מאחר והזיכוי נותר אצלך, פשיטא, שמי שנושא בעלות הוא הבנק.
חובת תום הלב היא להשיב את הכספים האמורים אף ללא כל פניה / דרישה מהבנק, וכך אני ממליץ לך לנהוג.
מכל מקום, לשאלתך, תביעת הבנק תתיישן לאחר 7 שנים מהיום שנודע לו על עילת התביעה.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר