שלום וחג שמח,
הגישו נגדי תביעה בסדר דין מהיר,לא הייתי בארץ,עכשיו עקב חוסר התגוננות ניתן פס"ד, שלחתי בקשה מנומקת לביטול פס"ד, ובערך 3 ימים לאחר מכן גליתי שהם הגישו את התביעה בהרצליה ומקום התאונה וכן מקום המגורים שלי הוא רחובות ועל פי סעיף 3 לסדר דין אזרחי הם אומרים להגיש תתובענה בבית המשפט השלום ברחובות.
עכשיו אם אני צודק שקיימת חוסר סמכות מקומית?
ושתיים אם הם בית המשפט יאשר לי להוסיף טענה זו לבקשה לביטול פס"ד?
תודה מראש
יעקוב
יעקב, שלום
יש מספר כללים לסמכות המקומית, ומקום המעשה או המחדל אשר בגינו תובעים - הוא רק אחד מהם.
אם, למשל, מקום מגוריך הוא בעיר תל אביב, לא הייתה מניעה להגיש את התביעה גם בבית המשפט בהרצליה, אשר שייך לאותו מחוז שיפוט, בהתאם לכלל הקובע כי ניתן להגיש תביעה בהתאם למקום מענו של הנתבע.
אתה מציין בפנייתך, כי מקום מגוריך הוא גם בעיר רחובות, ומשכך, נראה על פניו, כי אכן בית המשפט בהרצליה נעדר סמכות מקומית לדון בתובענה.
אציין, כי טענה בדבר העדר סמכות מקומית יש להעלות בהזדמנות הראשונה. מאחר וכבר הגשת בקשה לביטול פסק דין, ייתכן והחמצת אותה.
נסה להגיש בקשה נוספת בה תטען לחוסר הסמכות המקומית, ואקווה כי הרשם שידון בה, לא יקפיד על כך, שהחמצת את ההזדמנות הראשונה.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר