שלום רב,
לפני כחודש קיבלתי חשבון מים מופקע בסך 2200 ש"ח.
כשפניתי לחברת המים הם הסבירו לי ששכנתי התלוננה על חשבונות מים גבוהים במשך 3 שנים. ובסופו של דבר, הם החליטו לשלוח נציג מטעמם שיבדוק את העניין. ואז, הם גילו שבמשך 3 שנים קורא המונים שלהם טעה וקרא את המונה שלי וחייב אותה והפוך- קרא את המונה שלה וחייב אותי. ואז, הם פשוט זיכו אותה על כל השנים האלו ואותי הם חייבו על כביכול מים שהשתמשתי ולא שילמתי (גם אני במשך שנה שלמה מתקשרת אליהם ומתלוננת שחשבונות המים שלי גבוהים, אך, הם טענו שהייתה לנו נזילה ועליי לשלוח להם קבלה על תיקון הנזילה ואז, הם יזכו אותי בחלק קטן מאוד מכל החשבונות). פתאום הם שלחו חשבון מים מופקע מבלי ליידע אותי על כל האמור לעיל.
ברצוני לתבוע אותם או לשאול מה עושים במקרה כזה ואיך פותרים את הבעיה.
אציין גם, שפניתי אליהם בכתב וכמו כן, פניתי לרשות המים הממשלתית והם בתגובה אמרו שעליי לשלם את אותם הפרשים שכביכול השתמשתי.
בנוסף הלכתי לבדוק את המונה שלי וראיתי שהם איפסו אותו ואין לי דרך לדעת על שימושים.
אשמח לתשובה מפורטת ועזרה בנידון.
ענת, שלום
נראה לי, כי הפתרון לסוגיה הוא בהזמנת חוות דעת של מהנדס מים, אשר יקבע אם אכן חוברו המונים הפוך.
העובדה שחברת המים איפסה את מונה המים - אינה תקינה בעיניי, ובכלל גם נראה בעיניי בלתי סביר לתבוע הפרשים ביחס לתקופה של 3 שנים.
את שילמת את חשבונות המים כפי שהוצגו בפנייך, ונראה כי את רשאית לטעון להשתק של חברת המים, לפעול בניגוד למצגים שלהם.
(במאמר מוסגר, "השתק" או "מניעות" היא דוקטרינה משפטית לפיה אדם מנוע מלטעון ביחס למצגים שערך כלפי אחר אם אותו אחר הסתמך על המצג, ושינה את מצבו לרעה)
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
קודם כל, תודה על התייחסותך לנושא שלי.
אך, נדמה שלא הבנת אותי כראוי.
דבר ראשון - המונים לא הוחלפו פיזית! קורא המים של חברת ה"גיחון" קרא בטעות את מונה המים שלי וחייב את שכנתי והפוך- קרא את המונה שלה וחייב אותי.
חברת ה"גיחון" לא שמה לב לכך שמס' המונה שאותו הם מחייבים אותי הוא לא המספר הנכון. אני גרה בדירה 8 שנים והם טועים כבר 3 שנים.
דבר שני - פניתי אליהם ונעניתי כי עליי לשלם את ההפרשים למרות שהטעות שלהם. פניתי לרשות המים הממשלתית והם ענו את אותה תשובה.
אשמח אם תוכל להגיד לי מה עושים?
לפנות לתביעה? ואם כן, תביעות קטנות? או שאולי אצטרך לפנות בתביעה רגילה? ובכלל האם יש לי עילה לתביעה? והאם בית המשפט יזכה אותי? ואולי עליי לפנות לחברת ה"גיחון" דרך עו"ד? וכו' וכו'....
כל מידע שעליי לדעת על מנת לפתור את הדבר בדרך הקצרה והטובה ביותר.
שוב תודה מראש..
ענת, שלום
עשויה להיות לך עילת תביעה בדיוק בשל אותם נימוקים שהעליתי בתשובתי הקודמת.
יש לוודא תחילה כי אכן מדובר בטעות, וכי המונה המיוחס לך הוא באמת שלך. אם אכן, מדובר בטעות, תוכלי לטעון בבית המשפט כי חברת המים מנועה מלטעון לחיוב אחר לאחר ששילמת את כל החשבונות, והיום אין לך כל אפשרות לבחון את החשבונות הקודמים ואת סבירותם ביחס לצריכה שלך.
זכותו של כל אדם לבדוק את החשבונות שלו ולערער עליהם. זכות זו נמנעה ממך, וממילא מתקיימים כל התנאים הנדרשים לטענת ה"השתק".
אציע לך לפנות תחילה לחברת המים ולדרוש ביטול חשבונות העבר.
אם תסרב - את רשאית לפנות לבית המשפט.
לשאלתך אם בית המשפט יקבל את תביעתך - אין לי תשובה. בעולם המשפט אין ודאות לגבי תוצאות ההליכים (למרבה הצער).
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר