שלום,
נראה לי הפורום הכי מתאים
לקוח שלי ביטל לי המחאה בשל חילוקי הדעות שהתגלעו בינינו אודות איכות העבודה שביצעתי עבורו לפי החוזה בינינו.
הגשתי בקשה לביצוע השטר בהוצאה לפועל והלקוח הגיש התנגדות לביצוע והוא פירט את נימוקיו בתצהירו.
התיק הועבר לבית משפט השלום ונקבע שם דיון אצל הרשם.
שנינו מופיעם שם ללא ייצוג של עורך דין, כי הסכום שבמחלוקת הוא לא גדול.
שאלתי היא, מה הפרוצדורה של הדיון שנקבע בבית משפט השלום אצל הקשם: מה מטרת הדיון? האם הרשם צריך להכריע סופית במחלוקת או שהוא צריך להורות על המשך הבירור אצל שופט? מה תפקיד של כל אחד מאיתנו בדיון – שלי ושל הלקוח שביטל את ההמחאה?
האם צריך להציג כל המסמכים התומכים בגרסתי כבר בדיון אצל הרשם או שהדיון הוא ראשוני בלבד?
אשמח על עצה
נעמי, שלום
בשלב ההתנגדות לביצוע שטר בוחן הרשם האם למבקש יש הגנה ולו דחוקה כנגד ביצוע השטר.
טענות ביחס לאיכות העבודה הינן טענות של כשלון תמורה בסכום בלתי קצוב, שאינן מהוות, בדרך כלל, טענת הגנה טובה כנגד שטר.
בשלב ההתנגדות נחקר רק המבקש על תצהירו. אם מתקבלת ההתנגדות, עוברת ההתנגדות למסלול של דיון בתביעה בסדר דין מהיר, כאשר תצהיר המבקש הופך לכתב הגנה מטעמו.
שימי לב, שבשלב זה התובע לא הגיש תצהיר, וגירסתו שלו כלל אינה נבחנת.
אם מתקבלת ההתנגדות (מה שקורה בדרך כלל) מורה בית המשפט לצדדים להשלים את ההליכים הנדרשים לצורך התאמת התביעה לבירור בסדר דין מהיר (צירוף מסמכים, הגשת תצהירים וכד').
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר