ערב טוב,
הוגשה נגד בעלי תביעה להוצל"פ (סכום מתחת ל 10,000 ש"ח), לאחר שהגשנו ערעור, נאמר לנו שהתיק הועבר לבית משפט השלום עם תאריך לדיון.
אני רוצה לציין שהנושא של התביעה כולל את שנינו אבל התובעת משום מה בחרה לתבוע אותו בלבד.
אשמח לדעת מה זה אומר?
האם בית משפט השלום הינו תביעות קטנות? איך מתנהלים מול בית משפט השלום?
מכיון שהתביעה נוגעת גם אלי, האם אני אוכל לייצג אותנו בדיון? אם לא, איך יתאפשר לי לייצג אותנו?
נושא של הבאת עדויות ועדים: האם לקיחת תצהירים מספקת את בית המשפט? מה אמור להיות בתצהיר (ת.ז חתימה....)
אם ברצוני לזמן עדים? מה עלי לעשות, האם אני צריכה מספר ת.ז של עדים או שמספיק מספר טלפון, האם בית המשפט פונה אליהם או שעלי לפנות אליהם באופן אישי?
מצטרת על ריבוי השאלות, אני ממש לא מהתחום :)
תודה מראש
מירב, שלום
מתוכן השאלה אני מסיק, כי הוגשה נגד בעלך "תביעה על סכום קצוב", היינו, תביעה המוגשת ישירות ללשכת ההוצאה לפועל ללא הליך קודם בבית משפט.
במקרה כזה אינך מגישה "ערעור", אלא התנגדות לביצוע תביעה על סכום קצוב המגובה בתצהיר. או אז עובר התיק לבית המשפט שידון בהתנגדות.
אם אינך עורכת דין, וגם לא נתבעת, לא תורשי לייצג את בעלך, הגם שיתכן והרשם יאפשר לך לומר את דברך.
בשלב מוקדם זה דן בית המשפט בשאלה האם יש מקום ליתן רשות להתגונן מפני התביעה והוא עושה זאת על בסיס התצהיר שהגשתם והחקירה עליו ביום הדיון.
אם תנתן רשות להתגונן - התיק יעבור לפסים של תביעה בסדר דין מהיר, עניין שיחייב בהגשת תצהירי עדות ראשית לרבות כלל המסמכים עליהם נסמכת הגנתכם.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
ראשית אני רוצה להודות על תשובותיך - תודה.
בשלב מוקדם זה דן בית המשפט אך ורק בשאלה אם יש בסיס להמשך התביעה.
אין צורך להתכונן לדיון או להביא איתי משהו שיכול להיות כעזר?
אם כך, הדיון יהיה בעצם מילה מול מילה (?....)
ובשלב השני, אם וכאשר, הוא יהיה שלב ראיות ועדויות בו עלי להתכונן מראש ולהביא מספיק חומר ראייתי שיכול לייצג ולהגן על עמדתי.
האם אני צודקת?
מירב, שלום
אכן, בשלב ראשון יחליט בית המשפט אם יש הגנה ולו דחוקה, על מנת ליתן רשות להתגונן.
ההכנה לדיון היא בהתרעננות על הנטען בתצהיר התומך בהתנגדות.
בשלב זה, אין "מילה כנגד מילה", משום ש"מילתו" של התובע כלל אינה נשמעת. בית המשפט בוחן רק את גירסת הנתבע.
בשלב הבא, ולקראת דיון ההוכחות, יהיה עליכם להגיש תצהירים ולצרף אליהם את כלל הראיות שלכם. ראיות המוגשות בשלב הדיון עצמו אינן מתקבלות בדרך כלל.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר