שבת שלום ,
תבעתי את מנהל חב' האחזקה בבנין בו התגוררתי בשל פגיעה ברכוש פרטי שלי. אותו מנהל מתגונן בטענה כי קיבל הור' מוועד הבית לפעול כפי שפעל ( הכל בע"פ כי עדיין לא ראיתי כ. הגנה) יתירה על כך, הוא טוען כי נתלו מודעות הדורשות מבעל הרכוש להזיז את רכושו . בשיחתי האחרונה עם מנהל החברה הוא הודיע לי שאינו מיוצג והוא מטפל בכ. ההגנה בעצמו
עכשיו לשאלה: בעבר הלא רחוק וכדי לחזק את עמדת חברת ההנהלה ניסתה יו"ר הוועד להציג באסיפת דיירים מודעות פיקטיביות שכביכול נתלו לייד רכושי. מס' דיירים טען נגדה שזה מזויף והיא נבהלה והפסיקה לדבר על כך . אינני יודע אם הגב' תהיה עדה של חב' התחזוקה אבל אני חושש שאם תהיה עדה היא שוב תטען לתליית מודעות שכביכול התעלמתי מהן .
א) האם אני יכול לפנות אליה בהתראה בכתב כי היא עשויה למצוא עצמה מבצעת עבירה פלילית ומפירה את סעיפי חוק העונשין שעניינם הוא :הגשת עדות שקר וכן שיבוש הליכי משפט ? אני מדגיש כי נכון לרגע זה אינני יודע אם היא עדה או לאו.
ב) האם אני יכול לציין כי אגיש תלונה למשטרה במידה ותבצע עבירה זאת ?
ג) לחלופין, האם אני יכול לפנות אל חברת האחזקה (הנתבעת ) במכתב התראה ולהבהיר לה כי אם תעשה שימוש במסמכים מזויפים אפעל לפתיחת חקירה פלילית ?
בשולי הדברים אציין כי יו"ר הוועד יודעת שחב' ההנהלה עשויה לדרוש ממנה שיפוי בטענה שהיא נתנה את ההוראה ( אבל מי שעשה את הנזק בפועל היא חברת ההנהלה ועל כן היא הנתבעת )
תודה רבה על זמנם של המשיבים
עידן, שלום
סעיף 249 לחוק העונשין קובע כי "המטריד אדם בנוגע להודעה שמסר האדם, או שעומד למסור, בחקירה על פי דין, או בנוגע לעדות שמסר האדם, או עומד למסור, בהליך שיפוטי - דינו מאסר שלוש שנים".
ביחס לשאלתך בסעיף א' - נראה לי כי אתה עלול לחטוא בעבירה של הטרדת עד, ומשכך אמליץ לך להמנע מכל פניה לעדה.
ביחס לשאלתך בסעיף ב' - אין מקום לאיים בהגשת תלונה. אם לדעתך בוצעה עבירה או שלדעתך עומדת להיות מבוצעת עבירה - הגש את התלונה. כאמור, אין כל מקום לאיים בהגשת תלונה, אשר בנסיבות אלה עלולה להיחשב בעצמה כאיום.
ביחס לשאלתך בסעיף ג' - אף כאן אינני סבור כי יש מקום לאיים בנקיטת הליך פלילי, בדיוק מן הטעם שהבהרתי לעיל.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר