שלום
תקציר המקרה:
זומנתי לתחנת המשטרה, הוסבר לי כי אני חשוד בגרימת נזק בזדון לרכב, הוצגו לי תמונות של שריטה שצולמו ע"י בעל הרכב ולא ע"י משטרת ישראל וללא סימוכין של מספר הרכב בתמונות, במשך שעתיים נלקחו ממני טביעות אצבעות, תמונות פנים ופרופיל, בדיקת DNA...
שוחררתי בערבות של 2000 ש"ח והוסבר לי שאני יוצא בזול מכיוון ויש מקרים שהחשוד מקבל גם מעצר בית!
יצאתי מתחנת המשטרה כעבריין, מושפל, והכבוד שלי נרמס!
כשחזרתי הביתה מתחנת המשטרה גיליתי שהרכב בו אני מואשם שכביכול חיבלתי בו, תקין והשריטה איננה קיימת כלל! ולמיטב זכרוני התמונה איננה תואמת כלל את החלק השרוט ברכב.
כתוצאה מהמקרה - זה מספר ימים סבלתי מדופק מואץ, לחצים ואף פניתי בשעות הערב למר"מ לבדיקות נשימה ודופק, וקיבלתי תרופות הרגעה.
אני רוצה להגיש תביעה כנגד משטרת ישראל על הנזק שנגרם לי, נפשית, רגשית וכיוב אשמח לקבל את עזרתכם
תודה
יובל, שלום
נשאלת השאלה האם המשטרה פעלה בחוסר סבירות, בחוסר מידתיות או ברשלנות.
נראה לי, על פניו, מתוך התיאור שלך, כי התשובה לכך היא בחיוב.
בנסיבות אלה, יש בהחלט מקום לתבוע את המשטרה על הנזק שנגרם לך.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
תודה יעקב
מהו סכום סביר אותו אני יכול לתבוע והאם עו״ד יסכימו לתבוע תמורת אחוזים ?
יובל, שלום
קשה להשיב על שאלתך לעניין הסכום הכספי שניתן לתבוע, הואיל ומדובר בנזק בלתי ממוני שהוא עגמת הנפש שנגרמה לך, אשר מטיבה וטבעה קשה לאמוד אותה בכסף.
עורך דין רשאים לסכם איתך שכר טרחה בתמורה לאחוזים, הגם שנראה לי, כי תתקשה למצוא עורך דין שיסכים לבסס את טרחתו על בסיס אחוזים בלבד, במיוחד לנוכח העובדה כי תביעתך היא על מרכיב עגמת נפש בלבד.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר