במאי 2009 פוטרתי מעבודתי. בעקבות הפיטורין קבלתי ממעבידי מכתב פיטורין. לבקשתי , במכתב ציין המעביד את כל המגיע לי לפי דיני העבודה:פיצויים , גמל וכן משכורות אחרונות של ההודעה המוקדמת בת שלושת החודשים. מכיוון שהמעביד לא עמד בהתיחבויות הנ"ל בעקבות פיטורי, וזאת למרות בקשותי במשך כחצי שנה שימלא את חובותו וישלם את המגיע לי , הגשתי תביעה לבית המשפט לדיני עבודה בת"א דרך עו"ד. הזמן עבר חלף המשפט נדחה שוב ושוב ובינתיים החברה נכנסה לקשיים ופורקה.
אני הפסדתי השקעתי בעו"ד והוצאות נלוות וכן עוגמת נפש גדולה. כשפניתי לבית הדין האזורי לעבודה שישיב לי את אגרת בית המשפט אותה שלמתי בשנת 2009, הם דחו את בקשתי זו ללא הסבר.
אבקשך להשיב לי מדוע לא מוחזרים לי הכספים ששלמתי לבית המשפט ???
בתודה מראש על תשובתך
חיותה
חיותה, שלום
המדינה, ככלל, אינה אוהבת להשיב כספים לאזרחיה.
לגוף העניין תקנה 5 לתקנות בית הדין לעבודה (אגרות), תשס"ח-2008 קובעת אימתי תוחזר האגרה לתובע ובאיזה שיעור :
הסתיים הליך בבית דין אזורי לעבודה, למעט הליך בדיון מהיר לפי סעיף 31 לחוק, לפני שהסתיימה ישיבת קדם–המשפט השלישית, ונתקיים אחד מאלה, ינוכה מהאגרה ששולמה, כערכה במועד התשלום, הסכום הנקוב בפרט 10 בתוספת הראשונה (אשר עומד, נכון להיום ע"ס 138 ש"ח - י.כ), כערכו במועד התשלום ותוחזר יתרת האגרה ששולמה, בתוספת הפרשי הצמדה על היתרה כאמור בתקנה 13:
(1) ההליך בוטל או נמחק בידי מגישו;
(2) ההליך הסתיים בפשרה;
(3) הסכסוך הנדון הועבר להכרעה בבוררות;
(4) הסכסוך הנדון הועבר להליך של גישור ונסתיים בהסדר גישור.
אם את עונה לתנאים האלה, את זכאית להחזר אגרה.
לעניין אחר, ואולי חשוב יותר : האם בדקת את זכויותייך בביטוח הלאומי, במקרה של פירוק חברה, אשר לא שילמה את זכויות העובד ?
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
תודה על תשובתך,
אף אחד מהתנאים שציינת בתשובתך כתנאי להשבת תשלום האגרה לא התקיים במקרה שלי. לכן אני עדיין תוהה, בתור אזרחית שמשלמת מיסים, מדוע לא יושבו לרשותי הכספים ששלמתי עבור שרות שלא קבלתי. האם וכל ליעץ לי מה עוד אפשר לעשות???
בעקבות פירוק החברה הנושא מטופל ע"י מפרק החברה והביטוח הלאומי.
בתודה מראש על תשובתך
חיותה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר