הופעתי כעד מטעם המדינה במשפט תעבורה (תת"ח) שבו הייתי המתלונן.
1. א. למרות שביקשתי בזמן הפרוטוקול כי שמי יירשם כפי שהוא מופיע בתעודת הזהות - הוא נרשם בכתיב מלא. למי עלי לפנות? ב. כיצד אוכל למנוע פרסום מספר הטלפון שלי? (הוא מופיע בכתב יד על הוראה לתשלום לעד)
2. קיבלתי זימונים שונים להעיד באותו יום בכמה תיקים. האם על כל אחד מהם אני אמור לקבל החזר של 130 שקל או רק על אחד מהם?
3. נראה לי שרוב הדיון לא נכתב בפרוטוקול. הייתכן?
4. קיבלתי רק את החלטת השופט (כתובה בכתב יד שבקושי ניתן לקריאה). האם אני זכאי לבקש את הפרוטוקול המלא של הדיון ו/או החלטות נוספות בתיק?
5. אם המדינה תחליט לערער על פסק הדין. האם יש דרך שאוכל לדעת זאת, ואם כן - האם אוכל להצטרף כמערער (בשל פיצוי נמוך מדי למתלונן)?
6. האם ניתן לבקש שסכום הפיצוי למתלונן יועבר לחשבון הבנק שלי ולא לכתובתי בדואר?
7. האם אוכל לבקש כעד, או באמצעות התביעה שלא ידרשו פיצוי עבורי כמתלונן, ועל סמך הרשעה של הנתבעת להגיש נגדה תביעה באופן פרטי בבי"ד לתביעות קטנות?
העד הנבוך, שלום
שאלותיך נוגעות לענייני דיני תעבורה שאין פורום זה עוסק בהן, אף על פי כן אשיב לך לפי מיטב הבנתי (ומומלץ שתתייעץ עם המומחים בתחום סדרי הדין בדיני התעבורה) :
1. אתה רשאי לפנות לבית הדין בסמוך למועד הדיון על מנת לבקש את תיקון הפרוטוקול, אם לדעתך נפלה בו טעות. מכל מקום, לא נראה לי כי יהא זה נכון להטריד את בית הדין בעניין שולי כל כך.
2. למיטב הבנתי, אתה זכאי לתשלום רק פעם אחת, הואיל והתשלום מהווה פיצוי בגין יום העבודה שהוחמץ.
3. הרבה פעמים מתקיים באולם דיון לא פורמלי שלא נכתב בפרוטוקול.
4. כעד, אינני סבור שיש לך מעמד לבקש פרוטוקול. בדוק זאת עם המומחים בסדרי הדין בדיני תעבורה.
5. המדינה לא תודיע לך על כוונתה לערער. עם זאת, בלי שום קשר לערעור המדינה, אתה רשאי לערער על גובה הפיצוי שנפסק לך. תשומת לבך, שבתי המשפט לערעורים לא נוטים להתערב בהחלטות מעין אלה.
6. אינני יודע.
7. אין קשר בין הפיצוי שנפסק לך כעד לתביעתך בבית המשפט לתביעות קטנות.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר