שלום רב,
לפני יותר משנה ביצעתי עיסקה עם בית עסק ולא ידעתי כי לא ניתן לבטלה בית העסק נהג כלפיי בחוסר הגינות לאורך כל הדרך ואף שיקר וסילף דברים - הגשתי בזמנו תלונה למועצה לצרכנות והם קבעו שמדובר במחלוקת בגדר מילה כנגד מילה
והם כתבו בתשובתם הסופית שעליי חלה חובת ההוכחה. הבעיה היא שאין לי ככ יכולת להוכיח כי העיסקה נעשתה בטלפון ואין לי הקלטות של השיחות שהיו באותה תקופה בהתנהלותי מולם. אז זהו הלכו לי 3000 ש"ח לפח ואין מה לעשות? זה מרתיח. האם כדאי להגיש תביעה? אנא עזרתכם תודה רבה
פלונית, שלום
לפעמים צריך לנשוך שפתיים ולהמשיך הלאה.
בתביעה אזרחית הנטל הוא על התובע בבחינת "המוציא מחברו עליו הראיה".
הגשת תביעה במצב כזה מעמידה אותך בסיכון גבוה. את צריכה לקחת בחשבון, כי בית המשפט שישמע את שתי הגירסאות עלול שלא לקבל את גירסתך בהעדר ראיות חיצוניות לתמוך בה, ולקבוע, כי לא עמדת בנטל הראיה המוטל על תובע להוכיח את תביעתו.
אין להוציא, כמובן, מכלל אפשרות, שבית המשפט ישמע את גירסתך וייתן בה אמון. השאלה היא האם הדבר שווה את הסיכון ואת עגמת הנפש שלך, כאשר תאלצי לשלם הוצאות לאותו בית עסק - אם תדחה התביעה.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
היי תודה רבה על התשובה הכנה והאמפתית אני אשמע לעצתך אנשך שפתיים ואמשיך הלאה...
תודה רבה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר