הגשתי תלונה כנגד עו"ד בגין אי החזרת כספי שכ"ט שהיו אמורים להיות מוחזרים אלי. לאחר שהפסקתי את ההתקשרות איתו. אבל השכ"ט שולם מראש למספר חודשים. והייתי אמורה לקבל את הכסף חזרה. אבל לא קיבלתי היות והעו"ד אינו רוצה להחזיר לי. למרות שהכל היה חתום מראש לגבי שכ"ט . ו"לא היה ייצוג בבית משפט כלל !!! כי זה בנפרד. רק טיפול בתיק מסויים. וסוכם מראש על שכ"ט בגל מידי חודש בחודשו. ולכן פניתי בתלונה לועדת האתיקה במחוז שאני נמצאת. אבל הכל כל כך מסורבל.... שזה זועק לשמיים שמשהו נעשה שם מאחרורי הגב. ושאלתי היא :,וממי אני בעצם אמורה לקבל את התשובה"? (באם זה הובא בכלל לועדת האתיקה כלל ?) מי אמור להחזיר לי את ההחלטה ?ומאיפה לי לדעת באם דנו בנושא ? כי התשובות היו מוזרות !!! שלא מהעולם הזה.
באבקש את עזרתכם !
בתודה אורנה
אורנה, שלום
אין ספק בדבר, שאם עורך דין מפר הסכם שכר טרחה, הרי מדובר בעבירה של התנהגות שאינה הולמת עורך דין.
ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין משיבה על כל פניה של מתלונן. עלייך להביא בחשבון שמדובר בתהליכים שמטיבם וטבעם נמשכים זמן. ועדת האתיקה חייבת לפנות לעורך הדין הנילון כדי לקבל את תגובתו לתלונה, רק אחרי קבלת התגובה תדון ועדת האתיקה ותכריע האם יש להמליץ על הגשת קובלנה נגד עורך הדין בבית הדין המשמעתי. ההחלטה על הגשת הקובלנה היא של הועד המחוזי. עם זאת, ככל שהוחלט על גניזת התלונה יש לך אפשרות לפנות לגורמים נוספים הרשאים להגיש קובלנה (הועד המרכזי, היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה).
לא ראיתי מתוך פנייתך, כי פנית גם בתביעה לבית המשפט להשבת התשלום העודף. שימי לב, שההליך המשמעתי נגד עורך הדין לא יניב בסופו של יום החזר כספים, אלא רק פסק דין של בית משפט.
בהצלחה.
לא כתבת בפנייתך מתי נשלחה התלונה שלך. שימי לב, שבסמוך למשלוח התלונה את אמורה לקבל הודעה מועדת האתיקה שתלונתך התקבלה והיא מטופלת.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר