אני שוכרת דירה עם שותפה שהיא המשכירה מבעל הבית (אני דיירת משנה) השותפה עו"ד במקצועה ומשרדה בבית לכל דבר, לקוחות, פגישות, וכו'. בחוזה שבנינו לא מצויין שהחלוקה בחשבון המים חשמל מחולקת באופן יחסי אלי שאני עובדת עד 18.00 כל יום ומגיעה בשעות מאוחרות הביתה. אלא חצי חצי, הצרכים שלי ביחס אליה כמשרד גבוהים מאוד, כמו כן היא מדליקה את המזגן רוב שעות היום, וחימום הבוילר הרבה שעות בכוונה תחילה. הסכומים שמגיעים מאוד גבוהים ועלי להשתתף בהוצאות חצי חצי (למרות שבשבילה זו הוצאה מוכרת ) עלי לציין שהיא גם מבולגנת, משאירה כלים כל הזמן בשטח המשותף במכוון, מעיזה להכנס אלי לחדר ללא רשות אני שמה סימנים, אני עוזבת בסוף החודש לפי דרישתה למרות שהחוזה בנינו עדיין לא הסתיים. (אני מסכימה ומצאתי מקום אחר) אני רוצה לדעת אם יש לי עילה לבית משפט לתביעות קטנות לתבוע את חלקי בהוצאות חשמל ומים למרות שהסעיף בחוזה חצי חצי, ולתבוע עוגמת נפש הנגרמת לי כל יום בהתנהגות בוטה ביותר , היא מנצלת את מעמדה כעו"ד ואני רוצה לדעת מה זכויותי כשותפה מישנית מודה מאוד ומחכה לתשובה מהירה
רינה, שלום
שאלתך מורכבת, אך אנסה להשיב עליה בכל זאת.
השאלה החשובה לעניין שאת מעלה היא, האם ידעת לעת חתימת החוזה על עיסוקה של השותפה ועל כך שהיא עובדת בבית.
אם ידעת, ברור שאינך יכולה לתבוע היום, משום שהשותפה תטען, בצדק, שנכרת חוזה מחייב בתום לב, ושאין בו כל עילה לבטלות או לפיצויים עקב הטעיה.
בנסיבות אלה, העובדה שאת משלמת הלכה למעשה יותר עבור צריכת החשמל והמים היא נסיבה שהיית צריכה לשקלל ולהביא בחשבון לעת כריתת החוזה.
אם לא ידעת על כך, נראה לי, שקמה לך עילת תביעה, הן בגין הטעיה במו"מ לקראת החוזה, והן בגין קיום חוזה שלא בתום לב ועשיית עושר ולא במשפט.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר