שלום, יש לי שאלה והייתי מאוד לקבל עזרה בנושא
הוריי זומנו למשפט בנוגע לתאונת דרכים קלה על תקן עדים בחודש מרץ 2011, השופט קבע בפורטוקול הדיון כי תשלום שכר העד יעמוד על 250 ש"ח לאדם וקבע שהעו"ד אשר זימן אותם ישלם זאת. מאז ועד היום הוא לא שילם את השכר (גם לא פנינו אליו). לפני כשבועיים שלחתי לו גם מייל וגם פקס אשר אני מבקש את התשלום. התקשרתי גם לוודא את הקבלה והוא גם אישר זאת (לא הקלטתי) וששאלתי אותו מה הוא מתכוון לעשות בנידון הוא רק אמר: "קיבלתי, ביי". מה אתם מציעים לעשות בנושא? חשבתי לשלוח לו עוד הודעה לפני שאני פועל בצעדים משפטיים/ הוצאה לפועל. אבל אם הוא לא יעשה כלום, זאת הדרך שיש לפעול? איך עושים זאת והאם אני אצטרך לשאת בעלויות?
תודה רבה!
אורי, שלום
כמו כל החלטה של בית משפט, גם החלטה זו המחייבת את עורך הדין לשאת בתשלום הוצאות העדים, היא החלטה הניתנת לביצוע באמצעות לשכת ההוצאה לפועל.
הואיל וכבר חלפה כמעט שנה ממועד ההחלטה, אמליץ להוריך להגיש את ההחלטה לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל.
תשומת לבך, כי קיים בלשכת ההוצאה לפועל מסלול מקוצר במיוחד למקרים כאלה. לפרטים נוספים על המסלול המקוצר אתה מוזמן לפנות לאתר רשות האכיפה והגביה בכתובת
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
יעקב, קודם כל תודה רבה על התגובה והעזרה.
ראיתי באתר של הוצאה לפועל שעולה כסף לפתוח תיק. אתה יודע במקרה האם אני יכול לקבל החזר על התשלום הזה? מכיוון שכל סכום העדות הוא 500 ש"ח ונראה לי די תמוהה שבשביל לקבל סכום זה אצטרך לשלם עוד 100 ש"ח.
תודה
אורי, שלום
בשלב ראשון אכן אתה נושא בתשלום האגרה, עם זאת בתיק ההוצאה לפועל מחייבים את החייב בתשלום האגרה (וגם בריבית והצמדה מיום מתן ההחלטה), כך שכאשר החייב משלם את החוב במלואו, אתה מקבל גם את הסכום ששילמת עבור האגרה.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר