שלום רב,
בעבר(לפני 6 שנים)נגנבו לי צ'קים בפריצה לרכבי,
פנקסים אלו בוטלו על ידי דרך הבנק בהצגת אישור משטרה.לאחר 3 שנים מהגניבה החלו לפזר את הצ'קים באיזור המשולש.
החתימות על הצ'קים מזוייפות והבנק לא מכבד את הצ'קים.
כיום אני מאויימת לתביעות בגין צ'קים אלו.(מכתבים ממשרדי עורכי דין)
ברצוני לדעת:
1. האם בכלל יכולים לתבוע אותי ואם כן,על מה?שהרי אלו צ'קים גנובים ומזוייפים שאין לי קשר אליהם.
2. מה עלי לעשות ולמי עלי לפנות?
3. למה אני כנפגעת צריכה להתמודד מול בתי משפט ועורכי דין בעוד אנשים מבצעים פשעים?(מזייפים ומפיצים צ'קים גנובים)
4. האם בעלי עסקים לא מחוייבים לבדוק ולזהות את בעל הצ'ק?
5. איך אני יכולה לצאת מהתסבוכת הזו שנקלעתי אליה על לא עוול בכפי?
6. מה עלי לעשות אם אין באפשרותי לממן עו"ד לטיפול בבעיה?
אודה על תשובתך...
לנה
לנה, שלום
אכן, תסבוכת לא פשוטה ומטרידה. לשאלותייך :
1. יכולים, כמובן, לתבוע אותך. האוחז בשיק אינו יודע, כי מדובר בשיק גנוב שחתימת המושך בו מזוייפת.
2. אין ברירה, עלייך להגיש התנגדות לכל שיק כזה המוגש לביצוע בלשכת ההוצל"פ. אם את מקבלת לפני כן מכתב התראה, נסי לשוחח עם עורך הדין ולהציג בפניו אסמכתאות על התלונה שהגשת עקב גניבת השיקים ואם כבר יש בידך החלטות של בית משפט לטובתך בנושא שיקים מאותה סדרה, מומלץ שתשלחי לי גם החלטה לדוגמה.
3.מסתבר, שעולמנו אינו כה טהור וצודק. אם לא תתמודדי, תאלצי לשלם את הערך הנקוב בשיקים. יש לקוות כי המשטרה תצליח להניח ידה על הגנבים.
4. אכן, זוהי רשלנות של בעל עסק, אשר מוכן לקבל שיק מבלי לברר את זהות מושך השיק. עלייך לשים לב לעובדה, כי פעמים רבות השיק (אם הוא סחיר, ללא ציון המילים "למוטב בלבד") מתגלגל לידי בעל עסק לאחר שעבר שרשרת של הסבות. במקרה כזה, האוחז בשיק אינו בהכרח מי שחתם על השיק.
5. כפי שכבר ציינתי בתשובתי לשאלה 2 : להקפיד ולהתגונן לגוף הענין בגין כל שיק המוגש לביצוע.
6. את רשאית לפנות ללשכה לסיוע משפטי, ובהתאם למבחני הכנסה, ימנו לך עורך דין. אם אינך עומדת בתנאי הלשכה לסיוע משפטי, תוכלי לפנות ללשכת עורכי הדין המפעילה גם היא סיוע לחסרי יכולת.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
עו"ד יעקב כשדי,
אני מודה על תשובתך המהירה...
עזרת לי מאד בהכוונתך.
בברכה,
לנה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר