כונסי הנכסים שלנו ( תובעים ונתבע) פנו בבקשה לבית המשפט לקביעת שכר טרחה. לתובעים 50% בבית ולי 50% בבית. הם נקבו בשכר המבוקש, 8%. התובעים הסכימו לשכר המבוקש ואילו אני התנגדתי. בטופס הבקשה הכונסים ציינו שזו מוגשת בהסכמת התובעים ואילו בדו"ח הכספי שהגישו יחד עם הבקשה הם ציינו שהשכר מוסכם על ידי המוכרים. כלומר כללו אותי כמי שמסכים לכך , דבר שאינו נכון כלל וכלל. לצערי, בית המשפט אישר את בקשתם. הם הציגו בפני בית המשפט מצג שוא. משנודע לי על כך פניתי בכתב לשופט והבהרתי שהשניים הטעו את בית המשפט. השופט שלח את פנייתי לתגובתם וכן הפוך , בסופו של דבר השאיר את פסיקתו בעינה. הדבר מוזר בעיני . כיצד השופט לא התייחס ולו להטעיה . מדובר בדבר חמור. שני עורכי דין מטעים את בית המשפט ואין כל התייחסות לכך מצד בית המשפט. מה דעתך, כיצד עלי לפעול כעת, אם בכלל?
ענת, שלום
על מנת שאוכל לתת תשובה מלאה לשאלתך, יש לעיין בהחלטת בית המשפט על הנמקותיה.
ברור הדבר, שלכונסי הנכסים אסור להטעות את בית המשפט, ולהודיע על הסכמה מקום שאין הסכמה כזו. עם זאת, יתכן שלאחר שהודעת לבית המשפט על התנגדותך, עדין סבר הוא, כי בנסיבות הענין, שכר טרחה בשיעור 8% הוא סביר.
את רשאית, כמובן, להגיש תלונה לועדת האתיקה, בלי קשר להחלטה.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר