שלום
אני מתלבט אם לזמן עד ש"איבד את זכרונו "
מדובר על גרימת רעש בלתי נסבל שנגרם מעבודת פועלי בניין זרים שעבדו מעל שנה בוילה פרטית , בשבתות וחגים , במסגרת תביעה אזרחית , רציתי לזמן את העד שהינו אדם דתי שסבל מהרעש. אבל בשל אינטרס אישי , הוא אומר שהוא , זוכר שרק פעם אחת שכנו העסיק פועלים בשבת, ולא במשך שנה שלמה.
יש לציין שבעל הוילה יטען במשפט ,שהוא כיבד את השבתות והחגים ולא העביד פועלים בשבתות בזמן הבנייה.
האם בעל הדירה שהעסיק עובדים זרים בבניית ביתו בשבת עבר על חוק השבת?
האם יש טעם לזמן את השכן הדתי שסבל מהרעש לעדות, אם בכוונתו לומר שהוא סבל מהרעש רק שבת אחת בלבד .ופתאום אינו זוכר שבעבר אמר שבכל שבת הוא היה סובל מהרעש .
האם עדותו על פעם אחת , מספיקה ? כדי להראות על הפרה שיטתית .?
וב
שלומי, שלום
אם תזמן את העד - הוא יהיה חייב להתייצב וגם להעיד.
שאלה אחרת היא, האם כדאי לזמן עד "שכחן".
אני ממליץ, שלא לעשות זאת, אלא אם כן, כל פרשת התביעה שלך נשענת על עדותו, ובלעדיה אין כל סיכוי להצליח בתביעה.
אצל עורכי הדין קיים כלל נקוט, לעולם לא לשאול עד שאלה שעורך הדין אינו יודע מראש את התשובה עליה. מדבריך אני למד, כי העד פשוט אינו מעוניין להעיד, מטעמים השמורים עמו.
במידה רבה, אם תזמן אותו על אפו וחמתו, עלול להיות מדובר מבחינתך ב"עד עוין", שלא זו בלבד ש"שכח", אלא שלפתע "ייזכר", כי מעולם לא היה רעש, נהפוך הוא, בשבתות שרר שקט כה מופתי, שניתן היה לשמוע את ציוץ הציפורים מהרי ירושלים והסביבה.
לטעמי, הסיכון גדול.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר