הע"וד שהגיש בשמנו תביעה מסרב להגיש היום סיכומים לבית המשפט למרות שהוא החתים אותנו על מסמך שאנו מודעים לענין הסיכון סיכוי בתיק והיום שהתיק לאחר הוכחות אני מתקשה למצא ע"וד שיגיש את הסיכומים האם הוא רשאי לא להגיש סיכומים והאם אני יכול לפנות לבית המשפט שימנה ע"וד אחר או להגיש את הסיכומים לבד בשפה לא מקצועית תוך הודעה לבית משפט . היום אני במצב שאני מתחיל לחשוד שיש איזה עסקה בין הנתבעים לע"וד הדין שמיצג אותי.
אודה על התיחסות מהירה
גל, שלום
אינני יודע מה הסיבה שעורך הדין שלך מסרב להגיש את הסיכומים. אם הוא עושה זאת ללא עילה טובה מאד, הרי מדובר בעבירת משמעת חמורה. מרגע שניתן צו לסיכומים, הצו מחייב לא רק אותך בלבד, אלא גם את עורך הדין שלך. ככל שעורך הדין שלך סבור שיש טעמים בגינם אינו יכול עוד לייצג אותך, היה עליו להגיש בקשה לבית המשפט להשתחרר מן הייצוג, ואסור לו לעשות דין לעצמו.
לעניין הסיכומים עצמם, אציע לך להגיש בקשה דחופה לבית המשפט ולפיה פרץ סכסוך בינך לבין עורך הדין שלך, אשר בגינו הוא מסרב להגיש את סיכומי טענותיך, ולבקש אורכה מסויימת להגשת סיכומים לצורך מציאת עורך דין חלופי, שיבצע את המשימה. רצוי אף שתנסה לבקש את הסכמת ב"כ הצד שכנגד לכך (וקיים כך סיכוי טוב יותר שבית המשפט ייעתר לבקשה).
מומלץ בשום פנים ואופן שלא תגיש את סיכומיך בעצמך. לסיכומים יש חשיבות רבה ביותר, בסופו של יום, להכרעה בתיק כולו. יש לדעת לערוך אותם נכון. להדגיש את הנקודות החזקות שלך ולתת הסבר מניח את הדעת לנקודות החלשות. יש לתת טיעונים משפטיים לרבות תמיכה בטענותיך המשפטיות בפסיקה עדכנית.
לסיכום, אמליץ לך בחום למצוא ללא דיחוי עורך דין חדש.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר