שלום רב לכל גולשי הפורום
ב 2 החודשים האחרונים אני שקוע במחשבות על מה אני יכול לעשות עם בעיה די מורכבת אליהה נקלעתי.
לפני 3 חודשים חזרתי לישראל אחרי תקופה בחו"ל ועברתי לגור עם שותף, לאחר זמן מה השותף ביקש ממני להרשם לשירותי הטלוויזיה HOT אך מאחר ואין לו חשבון בנק (עיקול) הוא ביקש שאני ירשום את החשבון על שמי. מאחר ובאותה תקופה הייתי איתו ביחסים טובים, הסכמתי ורשמתי את החשבון על שמי, אך את ההוראה קבע לא החתמתי מאחר וכחיתי לראותה שהוא באמת ישלם לי את חלקו. לאחר חודש וחצי ראיתי שהוא אינו מתכוון לשלם וכך החוב ב HOT גדל. דיברתי עם HOT והסברתי להם שזה לא אני הוא זה שמתמש בשירותים שלהם והם אמרו שיצרו איתו קשר בנוגע להסדר תשלום, אך לפי מה שהבנתי הוא לא זמין ולא עונה להם, הם אמרו שיש חוב של כ 400 שקלים שאני חייב לשלם מאחר והחשבון רשום על שמי והשותף לשעבר תוען שהוא לא מתכוון לשלם כלום לאף אחד (ציטוט מדבריו). מאחר ואני עובד בממוצע כ 12 שעות ביום - איני זמין רוב שעות היממה לטלפון ובטח שמאוד קשה לי למצוא את הזמן לשיחות עם HOT, בכל מקרה הפחד הוא שאני הוא זה שיצתרך לשלם את החוב הזה אפילו שלא השתמשתי בשירות שלהם (אחרי כחודש עזבתי את המגורים). מה אני יכול לעשות? איך לקבל זיכוי על החוב (לפחות חלקי) ולהמנעה מתשלום קנס על התנתקות מאחר ואני על התחייבות? כמו גם מה הם ההליכים המשפטיים שאני יכול לקדם בכדי לקבל החזר כספי מהבן אדם הזה?
בתודה מראש
מתיאור דבריך עולה שההסכם עם הוט הוא בינך לבין החברה בלבד.
יחד עם זאת קיימת הבטחה בעל פה של השותף לשלם את מחצית העלות של שרותי הכבלים בדירה.
על מנת לא להגדיל את החוב שלך כלפי הוט ולצמצם את נזקיך מומלץ לבטל את ההסכם עם הוט ולתבוע את השותף שלך במחצית הסכום ששולם בבית המשפט לתביעות קטנות.
אין באמור להווות ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
שלום ותודה על התגובה
ברצוני לבקש באם אפשר הדרכה בבניית התביעה - בין היתר למי לפנות ומה להביא איתי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר