בשנה שעברה חניתי ברח' בני דן בת"א על כחול לבן אחרי שבע בערב בלי לראות את השלט שמחייב תו חניה. כשחזרתי לא היה דו"ח. לפני חודש וחצי קיבלתי דו"ח הביתה, אז שלחתי בקשה לביטולו בפקס המתאים וקיבלתי אישור על שליחתו. עשיתי זאת גם בעבר עם דו"ח אחר והיתה התחשבות. לפי מה שאמרה לי קרובת משפחה הם מתחשבים פעמיים בשנה במקרים כאלה. האם זה נכון ?
בנוסף, אמרו לי בשיחת טלפון בעירייה לפני שליחת הפקס שהם יתנו תשובה תוך חודש. את הבקשה הגשתי בראשון לנובמבר ועדיין אין תשובה. האם במקרה כזה יש לי עילה טכנית לביטול הדו"ח כבר עכשיו ?
תודה,
רפי.
א. אתה לא הראשון ששמע על ה"מתנה" האדיבה של עיריית ת"א בעניין ביטול שני דוחות בשנה. אתה גם לא הראשון שאני מסביר לו, כי אין ולא הייתה כזו החלטה בעיריית ת"א.
ב. העובדה שבוטל לך דו"ח אחד לא מהווה תקדים מחייב, והעירייה לא נוטה להתחשב בנהג שוגה פעם אחר פעם.
ג. אמנם אגף החנייה התייעל ואכן הוא עובד מהר יותר, אך אין שום חובה או הכרח לקבלת תשובה בתוך חודש ימים. למען הסר ספק-אין כזה דבר "עילה טכנית לביטול", כי בדויק בגלל הסיבה שנתקלת בה- לא היה דו"ח על הרכב - שולחים אחרי 3 חודשים תזכורת/הודעה על קיומו של דו"ח פתוח.
האפשרויות שלך הן לבקש ביטול (כמו שעשית) או להישפט (וזה היה צריך להיכתב על גבי בקשת הביטול או במקביל אליה).
בהצלחה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר