מקרה שקרה לי עם נהג אוטובוס של אגד, אשמח לחוות דעת האם יש עילה לתביעה? אם כן איזו תביעה? מה צריך לעשות וכו'?
שלחתי מכתב תלונה לאגד בזו הלשון: (המכתב צונזר מטעמי פרטיות)
"ביום שבת עליתי על אוטובוס מספר *** בצומת **** בשעה 16:25 (מדובר באוטובוס שיצא מ**** בשעה 15:30) לכיוון צפון. כשעליתי לאוטובוס נשאלתי ע"י הנהג לאן ברצוני להגיע, השבתי של*** כי לשם היו מועדות פני בתחילה ושילמתי 40 שקלים. בזמן הנסיעה לאחר כרבע שעה חל שינוי בתוכניותי ונאלצתי לשנות את תחנת הירידה שלי ל***. ניגשתי לנהג כדי לומר לו שאני צריך לרדת ב*** וציפיתי שאקבל את ההפרש בין מחירי הנסיעה מכיוון שאני יורד בתחנה מוקדמת יותר. הנהג סירב לתת לי את ההפרש בתחילה אך אחרי ששאלתי בשנית הוא אמר לי שכשיעלה נוסע אחר ניתן יהיה להחזיר לי את הכסף שמגיע לי (במשך השיחה הנהג זרק הערות כמו "אין מה לעשות", "אגד הרוויחו"). חזרתי לשבת במקומי וחיכיתי שהנהג יקרא לי כדי להחזיר לי את הכסף כמו שאמר. עלו מספר נוסעים במהלך הנסיעה וההחזר לא הגיע. בעצירה ב*** ניגשתי לנהג והזכרתי לו שמגיעים לי 7.5 שקלים ובתגובה הפנה הנהג אצבע משולשת מול הפנים שלי ואמר לי שלא אקבל את הכסף. הזדעזעתי ושאלתי אותו האם הוא מתכוון לכך ברצינות או שהוא צוחק. בתגובה אמר לי הנהג שזה בלגאן, ושהוא לא מוכן להחזיר לי את הכסף מכיסו, ושאי אפשר להחזיר את הכסף. התעקשתי, והנהג אמר שכשיעלה נוסע בתחנה הבאה אני אגש אליו ואקבל את כספי. המשכנו בנסיעה ובתחנה הראשונה שבה עלתה נוסעת (בצומת ***) קמתי והלכתי לעבר הנהג בעודו צועק לעברי "שחור, בוא לפה". לא האמנתי למשמע אוזני, נעלבתי קשות מדברי הנהג ולא הגבתי בשום צורה לאמירה הזאת, שנאמרה בקול רם מול כל נוסעי האוטובוס. קיבלתי את הכסף המגיע לי בעוד הנהג אומר "אתה רואה מה אתה עושה??".
אני מתקשה לקבל את העובדה שבחברה כמו "אגד" המציגה עצמה כחברת התחבורה הלאומית של מדינת ישראל ישנם נהגים המתייחסים בגזענות לנוסעיהם. היחס שקיבלתי מהנהג היה מעליב, מזלזל ומשפיל נורא. אינני מוכן לעבור על מקרה זה בשתיקה, אני שומר לעצמי את הזכות להעביר את פרטי המקרה הזה למשרד התחבורה, שר התחבורה וכלי התקשורת השונים במידה ולא אקבל תשובה הולמת מטעמכם. "
תודה.
העניין חמור ביותר וניתן להגיש הן תביעת דיבה והן תביעת נזיקין כנגד הנהג וחבאת האוטובוסים.
אמליץ שתפנה לעו"ד ליעוץ.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר