שלום רב,
לא מצאתי פורום מתאים יותר ומקווה שאצליח לקבל פה תשובה:
אני הגעתי לעו"ד עקב הפרה יסודית של חוזה מכר דירה ע"י המוכר כשהחשש העיקרי
היה שהדירה לא תפונה, החלטנו להתחיל בהליך משפטי שכלל הכנת כתב תביעה וייצוג בבימ, שילמתי מראש שכ"ט של כ- עשרת אלפים ש"ח, כעבור עשרה ימים הדירה פונתה והצלחתי להגיע להסכם עם המוכר בנוגע לחובותיו כלפיי, באותו יום פניתי לעו"ד וביקשתי לבטל את ההליך , הוא עדיין לא הכין כתב תביעה עברו רק מס' ימים מה גם שיש כרגע פגרה לדעתי , ביקשתי החזר מסויים על שכ"ט ששולם מראש הייתי מוכן לשלם מחצית שזה הרבה יותר מהזמן שהוא השקיע בתיק, אפילו פגישתינו ארכה רק שעה וחצי, הוא לא מוכן להחזיר לי שקל, האם זה הוגן?
האם יש עילה לפנות לוועדת האתיקה של לשכת עו"ד? בנוסף הוא החתים אותי על מסמך בו אני אמור לשלם לו אחוז מסויים מפס"ד שאמור היה להקבע גם אם לא אקבל את הכסף בפועל (בעיות גבייה) האם זה מקובל? אודה לתשובתכם, בברכה, יאיר.
באם המקרה הינו כפי שתיארת יש מקום לפנות לוועדת האתיקה לבירור הנושא.
הסכם שכ"ט הינו הסכם רגיל וכי התנאים בו הינם התנאים שהצדדים קבעו ואשר באותו מועד היו מקובלים עליהם. אם זאת ניתן לבטל הסכם או התקשרות בתנאים מסויימים ובהתאם לחוק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר