שלום.אני צריך עזרה והכוונה ומה אפשר לעשות עם המצב הזה: לפני בערך שלוש שנים הלוותי לאישה אחת(אמא של חבר טוב) 7000 אלף ש"ח, לא סגרנו על שום ריבית והיא הבטיחה ש היא תחזיר לי תכסף אחרי שהיא תקבל איזהשהו צ'יק פיצוים. חיכיתי וחיכיתי והיא היתה אומרת כול הזמן שמשהו קרה ו זה יהיה בחודש הבא..ועד היום היא לא החזירה לי שקל...ואתמול כשאמרתי לה שאני חושה להגיש עליה תביעה אז היא אמרה,תגיש אני לא מפחדת ממך...ופתחת איתי מלחמה...ושאין לי שום הוחכה שהיא חייבת לי כסף...ובעצם יש לי כמה הוחכות ובנוסף השיחה הייתה מוקלטת. אז הייתי בן 17 היום אני בן 20,חייל...
האם אני יכול לתבוע אותה על זה?
מה יצא לי מזה...הכוונה שלי שעם אני ישלם לעו"ד מלא כסף ובסוף היא תחזיר לי רק שבע אלף,אז זה כבר לא יהיה שווה את זה...
בבקשה תעזרו לי עם זה....ותודה מראש!!
ראשית כן ניתן להגיש תביעה בעניין.
תוכל להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות, יהיה עליך לפרט כל הטענות בכתב התביעה ולציין כי קיימת הקלטה וכי ישנם אנשים נוספים אשר יודעים על כך.
במקרה זה לא יחולו עליך כל הוצאות למעט אגרת בית המשפט, שכן אתה מייצג את עצמך.
אם תבחר לשכור שירותי עו"ד ותגיש תביעה שלא במסגרת תביעות קטנות ובאם תוכיח ותזכה בתביעתך תהיה זכאי להחזר הוצאות.
אציין כי לעיתים החזר ההוצאות הינו נמוך מהסך שהינך אמור לשלם לעו"ד בסופו של יום.
במקרה שלך הנני ממליך כי תגיש את תביעתך לבית המשפט לתביעות קטנות.
מכיוון שהנך חייל, באם תצטרך עזרה פנה למערכת ואשמח לעזור לך ללא עלות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
ראשית כול תודה רבה לך עו"ד יוסי רובין על העזרה!!!
אני חושב לחכות עד ה 28 לחודש כי היא היום באה להורים שלי ודיברה איתם והיא סגרה שהיא תביא 700 שקל כול חודש במזומן לאמא שלי ...אז עם אני אראה שהיא לא מחזירה לי ב 28 לחודש אני מתחיל להגיש את התביעה...
ורק עוד דבר אחד,אם אני אגיש תביעה ו אזכה בה,במה אני אזכה ? כמה כסף היא תצטרך להחזיר לי...ואיך היא תחזיל לי אותו כאילו עם אין לה תכסף הזה עכשיו בכלל...ועם היא עוד לא תסכים להחזיר...?.?
אם תוכיח את כל רכיבי התביעה, כלומר אם תראה שנתת לגב' הלוואה ותראה שהיא לא השיבה לך(באמצעות ההקלטה, עדים שיודעים וכד') תזכה במלוא הסכום בצירוף של ריבית והצמדה מיום שנתת את ההלואה. ואז בית המשפט יתן פסק דין שיחייב אותה בתשלום.
לאחר קבלת פסק הדין ובמידה והגב' לא תשלם לך, תוכל לפנות ללשכת ההוצאה לפועל למימוש פסק הדין(כלומר תוכל לבצע פעולות לגביית החוב כגון עיקולי בנקים עיקול בבית וכד')
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר