שלום רב, לאחרונה קיבלתי הזמנה לדיון מקוצר (אין תאריך) בבימ"ש בעקבות חוב לבנק הקודם שלי. הנני מעוניינת לשלם את החוב רק בתשלומים קטנים יותר ולא כפי שעוה"ד של הבנק דורשת. עוה"ד שמטפל בענייני אמר לי שאין טעם שאגיע לדיון כך שיפתחו לי תיק הוצ"ל. אני מרגישה שעוה"ד המטפל בענייני מעוניין לסגור את התיק. שאלתי ה-1: האם נכון יהיה לא להופיע לדיון? ומה פשר האמירה המוזרה שלו שלייצג אותי יעלה לי הרבה יותר...!? לא ברור. שאלה 2: בעקבות החוב, הוכרזתי כמוגבל חמור ל-5 שנים. האם יש טעם לפנות לבנק ישראל לביטול רוע הגזירה? תודה על תשובתך.
ראשית יש להגיש בקשת רשות להתגונן תוך 30 יום מיום קבלת כתב התביעה. לאחר שתוגש הבקשה ייקבע מועד לדיון. חובה עליך להגיע לדיון ולהיחקר על התצהיר שצורף לבקשת הרשות להגן. אם אין לך הגנה כנגד התביעה רב הסיכויים כי בקשתך תדחה וכנראה בשל כך הציע לך עו"ד כי כדאי להגיע לפשרה עם הצד השני.
אם הבקשה תדחה , הזוכה יהיה רשאי לפעול נגדךבהוצאה לפועל ותוכלי לבקש חקירת יכולת ולשלם בהתאם ליכולתך הכלכלית. מומולץ לנסות להגיע להסדר עם הבנק אם אין לך הגנה לגופו של עניין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
איך מופיעה לדיון? האם נכונה אמירתו של העו"ד שיעלה לי כמה אלפים אם ייצג אותי בבימ"ש? האם אני מייצגת את עצמי? ואיך ניתן בכלל לצמצם ריביות...ומכתבים שנשלחו לכתובת לא נכונה...אפשרי?? והייתי שמחה אם תוכלי להתייחס לשאלתי השניה הנוגעת לביטול ה-מוגבל החמור. תודה רבה!
האם פתיחת תיק הוצ"לפ כרוך בתשלום מצדי? ואם כן, איך זה משפיע עלי מבחינת הבנק? האם יש קשר לגובה הסכום אותו חייבת? תודה רבה, שוב.
אם הבנק פותח נגדך תיק הוצאה לפועל, אזי הוא משלם עבור פתיחת התיק. השאלה לא מובנת.
עו"ד רשאי לגבות שכר טרחה לעניין הייצוג. אין שכר טרחה קבוע בחוק.ניתן להגיע להסדר עם הבנק באם יש לך טענות בנוגע לחוב ובנוגע למצבך הכלכלי. מומלץ כי תפני ליעוץ משפטי בעניין, ניתן גם לפנות למשרדינו.
נציגת הבנק פנתה לעוה"ד שלי והציעה לו להגיע להסדר אתי בנוגע להקטנת התשלומים, אבל!- לרשום *(הערה) בהסדר עם הבנק שאם לא אעמוד בהחזרת התשלומים במשך 6 חד' - יופעל עיקול על דירה שברשותי. אפשרי לעשות זאת מבחינתם?? ולגבי פתיחת תיק הוצ"לפ: האם רק הבנק משלם על פתיחת התיק או גם אני? תודה רבה-רבה!
הבנק משלם על פתיחת תיק ההוצל"פ והאגרות ועם פתיחת התיק מתווסף ושכר שכר טרחת עו"ד לחוב, כך שבסופו של יום עליך לשלם גם את האגרות ושכר טרחת העו"ד המתווסף לתיק ההוצל"פ עם פתיחתו. העו"ד שלך צירך לנהל מו"מ עם הבנק על ההסכם כך שיתאים לשני הצדדים. בהצלחה
תשובותייך המקצועיות.
שמחתי לעזור
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר