שלום
לאחרונה נקלעתי לסכסוך עם חברה מסויימת , סך העסקה שהתבצעה עמד על 550 ש"ח , חתמנו חוזה דרך המחשב (מילאתי את פרטיי בתוכנת "וורד" והחזרתי להם את החוזה).
אני מעוניין לתבוע את החברה בבית דין לתביעות קטנות , אבל בחוזה שנחתם הם ציינו סעיף שכל מחלוקת משפטית תיושב באזור שיפוט ת"א , אני מהצפון וזה מן הסתם לא הכי נוח - האם יש לי דרך לעקוף את זה ?, והאם אני חייב להגיש גם את התביעה עצמה בפועל בת"א בעצמי או שיש דרך אחרת להגישה ושתגיע לת"א?
לסיכום שאלה נוספת שאשמח לדעת , איזה סכום מקובל לתבוע בבית דין מסוג זה , אני יודע שהתקרה היא בסביבות ה 30 אלף , אבל אף מדריך לא מציין את הסכום שנהוג לתבוע בכל סדר גודל של עיסקה.
בסדר גודל של 550 ש"ח כמה עליי לבקש?
תודה
יש לבחון בחוזה אם מצויין כי המקום הבלעדי להישוב מחלוקות משפטיות יהיה בתל אביב, באם לא מצויין "בלעדי" או נוסח אחר דומה ניתן להגיש התביעה לפי התקנות. שזה מקום מגוריו או עסקו של הנתבע או מקום ביצוע העסקה.
הסכום שהנך אמור לתבוע בגינו הינו כל נזקיך לרבות נזקים עקיפים כגון עוגמת נפש, כאב וסבל, הוצאות בגין זמן בטלה וכד'.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
בחוזה כתוב כך:
סמכות שיפוט:
6.1. מוסכם על הצדדים כי סמכות השיפוט בכל הקשור להסכם זה יהיה בבית המשפט או בבית הדין המוסמך מבחינת העניין באשור שיפוט תל אביב.
6.2. לא אכף מי מהצדדים או אכף באחור, זכות כלשהי מהזכויות המוקנות לו על-פי חוזה זה ו/או מכח הדין, במקרה מסוים או במספר מקרים, לא יראו בכך ויתור על הזכות האמורה או על זכויות אחרות כלשהן.
6.3. כתובות הצדדים הן כמפורט במבוא לחוזה זה וכל הודעה של צד אחד למשנהו תחשב כאילו הגיעה לתעודתה בתוך 72 שעות מעת מסירתה למשלוח בדואר רשום, ואם נמסרה באופן אישי - בעת מסירתה בפועל.
לפי הנוסח המצויין ניתן לומר כי הנך יכול להגיש התביעה לי התקנות וכי סעיף זה הינו בבחינת תוספת על התקנות.
יש לציין כי כבר התקבלו החלטות על ידי בית המשפט המעבירות הדיון לפי המצויין בהסכם, אך מבחינת הפסיקה והתקנות זכותך להגיש התביעה לפי התקנות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר