חוזה השכירות נותן לי אופציה לשנה נוספת, אלא שהאופציה בטלה אם בעל הדירה יתכוון למכור אותה. פרץ בינינו סכסוך ובעל הדירה החליט להוציא אותי מהדירה בכל מחיר. אני ביקשתי לממש את האופציה, אבל הוא טוען שהוא התכוון למכור את הדירה. האם כוונה יכולה לבטל אופציה ? הרי מה שווה האופציה אם כן, הרי כל אדם יש לו כוונה למכור את הדירה שלו עבור המחיר הנכון... הוא לא נדרש להוכיח שהכוונה שלו הייתה רצינית לפחות ? בעצם אני חתום על חוזה שנותן לי אופציה לשכור את הדירה לעוד שנה בזמן שבפועל אין לי אופציה ! האם זה הוגן ? האם החוזה הזה בכלל שווה משהו ? זאת לא עבודה בעיניים ?
המקרה די מורכב.
ראשית יש לבחון את מילות ההסכם במדוייק.
יש לבחון מעבר למילים מה הייתה כוונת הצדדים. וזאת אף לאור התיקון לחוק החוזים הדורש לבחון את מילות ההסכם.
באם נניח כי מה שכתבת נכון, עליו להראות כי הינו מתכוון באמת למכור הדירה, להראות פירסום, פניה למתווכים, והסיבה בגללה עליו לפנותכם. כלומר הרי שכל הכוונה למכור הדירה כשהיא פנויה, והרי באם הדירה תימכר לאחר המעוניין להשכיר הדירה, אז מה הטעם כי תצאו מהדירה.
אם כל מטרתו להעלות המחיר ניתן להילחם על כך.
לשם יעוץ משפטי ספציפי פנה לעו"ד שיבחן את המסמכים והנסיבות וייתן לכם יעוץ מפורט.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר