שלום רב,
כשהייתי בת 16 בלבד, שכרתי דירה אצל זוג אנשים. נתתי להם צ'קים כמקובל, חתמנו על חוזה, ובנוסף על שטר בטחון שהוצאנו מבנק ירושלים בזמנו. כעבור מס' שבועות לאחר מעבר לדירה זו - התברר כי זהו מקום מפוקפק, ואני הייתי בהריון מתקדם, היו הטרדות מצד השכנים ומצד אנשים זרים שנכנסו לשטחנו ושרפו את הגינה ואת תכולת הגינה כגון שולחן פלסטיק ודברים נוספים... הרגשתי מאוימת וחששתי לתינוק שברחמי. הרגשתי כי מנסים להוציא אותנו מהמקום הזה, בכח! נאלצתי לשוחח עם בעל הדירה עימו היינו בקשר, הגענו להסדר כי אשלם לו בעבור החודש וחודש הבא ונצא מן הדירה עוד החודש. בעל הדירה הסכים ואף החזיר לי את כל הצ'קים ואת החוזה, אך שטר בטחון הוא אמר כי יחזיר בהמשך, אם כי הוא מתגורר בירושלים, והוא שכח את השטר בבית. אמרתי לו שאין בעיה, ושלא ידאג ובהזדמנות כשיהיה בעיר - שיחזיר לי את השטר. כעבור מס' שנים... החשבון שלי עוקל, והתברר שתבעו אותי על שטר בטחון... אישתו של האדם עימו חתמתי חוזה. אותו אדם ששכח את שטר הבטחון ע"פ דבריו ונזכר בו כעבור מס' שנים בכדי לתבוע אותי. ניסיתי לשוחח עם אישתו באותו הרגע שהתברר לי על העיקול, אך היא עשתה רושם שאני מאיימת עליה וככל הנראה ניסתה להקליט את השיחה, ממש צעקה עליי והאשימה בכך "שדפקתי לה את כל השכירות!"... חשוב לציין כי לא עלה בדעתי דבר מסוג זה, הרי נאלצתי לעזוב את המקום בשל חשש לחיי ולחיי התינוק, והגענו להסכם... עם בעלה, ואותה אני אפילו לא ראיתי בחיי!!! אני לא מכירה אותה! כעת אני מוגבלת ומעוקלת, יש לי חובות מעל ומעבר ואני נואשת ומרגישה טיפשה... כל חיי הנורמטיביים נקטעו בשל האירוע הזה, מה עליי לעשות?.. תודה מראש ובכבוד רב
בכללי מפאת גילך אסור היה לך לחתום על ההסכם ו/או על השטר.
פני ליעוץ משפטי שם יוכלו לעזור לך
אם מצבך הכלכלי לא טוב פני לסנגוריה הציבורית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר