אני מעוניינת לתבוע את המעסיק שלי. המעסיק טוען שאינו מוסד הסתדרותי ומכח זה מפקיע ממני את כל הזכויות הקבועות בחוקה לעובד במוסד הסתדרותי. פניתי לפני שנה להסתדרות הכללית החדשה שגילתה ניגוד אינטרסים בוטה וניסיון לסתום לי את הפה. במהלך השנה האחרונה ניהלתי מאבק עיקש מול ההסתדרות המלווה בטענות והוכחות בדבר היותו של המעסיק מוסד הכפוף לחוקה. לאחרונה ההסתדרות קיבלה את טענותיי ומוכנה לייצג אותי בתביעתי מול המעסיק. האם המשמעות היא שהיצוג חייב להיות ברשות השיפוט? האם אינני יכולה לפנות באופן עצמאי לבית הדין ולא לרשות השיפוט? ובמידה והמשפט יערך ברשות השיפוט (אני לא סומכת בגרוש על בעלי התפקידים בהסתדרות וחוששת שלא יערך משפט הוגן) במידה ופסק הדין לא יהיה לרוחי. האם יש לי אפשרות לערער לבית הדין לעבודה ולא לרשות השיפוט?
אודה לתשובתכם.
שלום עלמה,
אם הינך מראש לא סומכת על ההסתדרות החדשה שתנהג בשיפוט הוגן ברשות השיפוט, אז הינך רשאית לתבוע בבית הדין לעבודה ללא כל התערבות מצד ההסתדרות.
הינך יכולה לפנות באופן עצמאי לבית הדין לעבודה.
הינך רשאית לערער בכפוף לסדרי הדין ולחוק.
יום טוב
עו"ד אופיר פרל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר