בחודשים ספטמבר-אוקטובר 2008 העברתי שיעורי גיטרה לבנה של הנתבעת.
הנתבעת לא שילמה לי עבור 10 שיעורים + סט מיתרים, ובסה"כ - 910 שקלים.
תבעתי אותה והמשפט נערך (לאחר מס' דחיות עקב שהייתי בחו"ל) בינואר 2010.
תבעתי סכום של 1910 שקלים, 1000 שקלים עבור "הוצאות משפט" ובעיקר עבור עוגמת נפש.
השופטת לא התרשמה וקבעה שעל הנתבעת, שכמובן לא הגיעה למשפט, לא כתבה כתב הגנה, והמשיכה בקו ההתעלמות וההיעלמות האופייני לה, לשלם לי 1310 שקלים. רק 400 שקלים עבור עוגמת הנפש שהייתה שווה אז לטעמי לפחות 1000. את הסכום נקבע שעל הנתבעת לשלם תוך 30 יום.
לאחר 30 יום שלא שילמה לי פניתי ללשכה להוצאה לפועל שם התברר שעל כל פעולה עלי לשלם כסף.
כיוון שרק חזרתי מטיול ארוך בחו"ל, לא היה ברשותי האשראי להשקיע כמה מאות שקלים בכל הסיפור הזה, שממילא הייתי "מרוויח" ממנו רק 1310 שקלים.
עוד התברר לי בלשכה להוצאה לפועל כי נגד הנתבעת ישנם 20-30 תיקים פתוחים בהוצאה לפועל. כולם בסכומים יחסית "קטנים" של עד 10,000 או 20,000 שקלים.
הנתבעת היא יחצ"נית והתברר כי היא מכירה את אמי (עיתונאית).
עוד לפני התביעה אמי ניסתה "להוציא" מהנתבעת את התשלום המקורי, אך ללא הועיל.
לאחר המשפט, ולאחר מה שהבנתי בלשכה להוצאה לפועל, אמי שוב יצרה קשר עם הנתבעת ו"איימה" עליה שתפנה לידידיה במערכת התוכנית "כלבוטק" עם הסיפור שלה. הנתבעת הסכימה לשלם 900 שקלים דאז, ואת יתר הסכום התחייבה לשלם בהמשך.
כמובן שגם לי וגם לאמי היה ברור שהיא ככל הנראה תמשיך להתחמק מלשלם את יתר הסכום בעתיד, אבל החלטנו ללכת עם מה שהיא נותנת כרגע.
לאחרונה החלטתי שאני לא מסתפק ב-900 שקלים ששילמה הנתבעת ופניתי אליה בטלפון.
שאלתי אותה מה היא רוצה שנעשה עכשיו, האם אגש להוצאה לפועל או שנסגור את הסיפור הזה בנינו.
היא אמרה שנסגור את הסיפור בנינו. שאלתי מתי תוכל להעביר לי את יתר הסכום. נתתי לה את מלוא הכבוד והזמן.
היא אמרה שעד סוף החודש (מרץ) היא תעביר אלי הסכום. ביום ראשון ה-03/04 שלחתי לה הודעה לסלולרי ושאלתי מה קורה, ומתי היא מעבירה את הכסף.
כמובן שלא זכיתי להתייחסות, לה אף לא ציפיתי, שכן מדובר במתחמקת ו"מסבנת" סדרתית, וכפי שניתן להבין מכמות התיקים נגדה - נוכלת של ממש.
ממש עכשיו, יום שלישי ה-05/04 בצהריים התקשרתי אליה ממספר חסום והיא מיד ניתקה את השיחה (בפעם שעברה זה עבד והיא דווקא ענתה). כמעט מיותר לציין שלמספר שלי היא לא הייתה טורחת לענות בכל מקרה.
אין לי ספק שהיא תמשיך להתעלם ממני ולבוז לי באותה שיטתיות בה היא עושה זאת כבר כמעט 3 שנים.
אני מאמין שמגיעים לי הרבה הרבה הרבה יותר מ-400 שקל עבור עוגמת נפש. שכן אני מתעסק עם הסיפור הזה כבר שנתיים וחצי.
עוד ראוי לציין שהכסף פה רחוק מלהיות העניין, העניין הוא הצדק שעדיין לא נעשה.
אשמח לחוות דעת משפטית, איך אוכל לפעול נגד הנתבעת כעת?
חשבתי לפנות שוב להוצאה לפועל כיוון שיש לי היום האמצעים אך מה יצא לי מזה? 410 שקלים?
האם יש לי פה עילה לתביעה נוספת עבור עגמת נפש?
האם אני מגזים בהערכותיי?
תודה רבה
גל
אני לא אקרא לכך מגזים, אך בהחלט אתה טורח לגבות את המגיע לך.
אני מציע שתמשיך הליכים בהוצאה לפועל, אם כי תפעיל את שיקול דעתך ליחס המידתיות ובכדאיות בסיפור שלך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
עו"ד פרל שלום,
1. אינך חושב שיש פה אינטרס ציבורי? אינך חושב שמישהו צריך להעמיד את האישה הזו על מקומה? עשרות בעלי מקצוע עבדו עבורה ולא קיבלו את שכרם! אני מתברר כאחד המקרים הקלים ביותר. לפי המידע שקיבלתי בלשכת להוצאה לפועל, כפי שאמרתי כבר, ישנם קרוב ל-30 תיקים בסכומים של אלפי שקלים. את המידע קיבלתי לפני שנה, כך שההיקף אולי אף טפח בשנה החולפת.
2. האם יש לי עילה לפי הערכתך לתביעה חוזרת בסכום גבוה יותר מ-410 שקלים? אני חושב שאני שופט באובייקטיביות יחסית כשאני טוען שמגיעים לי ה-ר-ב-ה יותר מ-410 שקלים עבור התנהגותה הבלתי מתקבלת על הדעת של הנתבעת. בעיניי יש עילה, אבל אין לי שום השכלה או ניסיון בנושא.
3. אני מוכן לקחת את עצמי הרבה כדי שיעשה צדק עם האישה הזו. אולי זה נשמע כאילו יש לי איזשהו אינטרס נסתר אך לא כך הדבר. כשאני חושב על עשרות בעלי המקצוע שנפגעו כמוני, ואף יותר מהנוכלת הזו אני נתקף זעם שאני מוכן לנתב למען עשיית צדק. איך המדינה יכולה לעזור לי לטפל בנוכלת הזו?
אני מאוד מאוד מודה לך על ההתייחסות.
תודה רבה,
גל
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר