פרק ט': הודיות, שאלונים וגילוי מסמכים
סימן א': הודיות
הודעה על הודיה
[107]
102. בעל דין רשאי למסור הודעה, אם בכתב טענותיו ואם בכתב אחר, כי הוא מודה באמיתות טענותיו של בעל דין אחר, כולן או מקצתן.
דרישה להודות בעובדה או במסמך
[108-110]
103. (א) בעל דין רשאי, בכתב ערוך לפי טופס 4 או 5, לדרוש מבעל הדין שכנגד להודות בעובדה פלונית או במסמך פלוני, תוך שמירה על הסתייגויות צודקות; ההודיה תהיה לטובת בעל הדין שמסר את הדרישה ולענין אותה תובענה בלבד.
(ב) הודיה בעובדות תהא ערוכה לפי טופס 6.
(ג) סירב בעל דין להודות בעובדה או לא הודה בה תוך שבעה ימים מיום שהומצאה לו הדרישה, או תוך זמן נוסף שהתיר לו בית המשפט או הרשם, או סירב להודות או לא הודה במסמך תוך ארבעים ושמונה שעות מהזמן שניתן לו לעיין בו, או תוך זמן נוסף כאמור, ישלם את ההוצאות הכרוכות בהוכחת העובדה או המסמך, יהיו תוצאות המשפט אשר יהיו, זולת אם בית המשפט או הרשם הורה אחרת.
(ד) לא באה דרישה להודות במסמך, לא יפסוק בית המשפט לשלם את ההוצאות שהוצאו להוכחת המסמך, אלא אם כן ראה בית המשפט שהיה בהימנעות מן הדרישה משום חסכון בהוצאות.
רשות לתקן הודיה
[111]
104. בית המשפט רשאי, בכל עת ולפי תנאים שייראו לו צודקים, להתיר לבעל דין שיתקן כל הודיה שלו בעובדה או שיחזור בו ממנה.
אלו טפסים הנמצאים בעיקרון בתקנות ויש לערוך את הבקשות לפיהם.
הפורמט הנהוג הינו בסיסי - דומה לכתב תביעה ו/או הגנה.
ראה באתר בתי המשפט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
מתי מגישים את הטפסים לפני דרישה למחיקת כתבי הגנה/תביעה? תודה מראש,
יש לי עוד שאלה בנוסה הטפסים הללו האם נתן ולהגיש תאריכים שבו הוגשו כי הוכחות באותו תיק? או שחייבת לפרט שוב כתבי ההגנה / תביעה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר