תבעתי בבית משפט לתביעות קטנות אני חוששת שיהיו לי קשיים בגבייה (במידה ואזכה) ואצטרך לגשת להוצל"פ ולבקש צו עיכוב יציאה בין שאר התרופות. האם לבקש מבית המשפט להורות למשרד הפנים לגלות לי את מספר הדרכון של הנתבע (במידה ואזכה) או שעליי לנקוט בצעדים אחרים.
כשאני שואלת "האם לבקש מבית המשפט להורות למשרד הפנים" כוונתי האם לבקש מבית המשפט לתביעות קטנות או שעלי לפנות לערכאות אחרות וכיצד לעשות זאת, מה שם ההליך וכיוב'
אם כי מבחינה משפטית טהורה יש לבית המשפט לתביעות קטנות סמכות להוציא כל צו ככל בית משפט, הרי בפועל קשה לי להאמין שבית המשפט לתביעות קטנות יוציא צו כזה הנחשב לצו דרסטי הפוגע בחופש התנועה. בין היתר משום שצו איסור יציאה מן הארץ צריך להיות מידתי לתביעה העיקרית. אם את בבית המשפט לתביעות קטנות תביעתך אינה עולה על 31 אלף ש"ח. בכל אופן, אם כן - יש להגיש בקשה למתן צו עיכוב יציאה מן הארץ. למיטב ידיעתי תעודת הזהות של האיש תספיק.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר