שלום,
רשות השידור מנסה לגבות ממני כספים על תקופה מאז 2002 על סמך הנחה שלהם שהייתה לי טלויזיה.
נציגה שלהם ביקרה בדירה בה שהיתי באותה תקופה ולא איפשרתי לה להכנס.
היא דרשה להזדהות ונתתי לה מס תעודת זהות.
האם מותר להם בכלל לבקש להזדהות?
האם הם יכולים לגבות על סמך "הנחה" למרות שלא קיבלו הודעה או ראו שאכן יש טלויזיה?
איך בכלל אפשר להוכיח שלא הייתה לי טלויזיה כל התקופה הנ"ל?
מצב היפוטתי יתכן שקיבלתי טלויזיה בתקופה האחרונה ואז אם אודיע או אאפשר להם להגיע הם יחשיבו את זה כאימות ההנחה...
במידה ויש צורך עורך דין מאיזה תחום התמחות יכול לטפל בענין כזה?
תודה.
לצערי הבעיה שלך קשה.
הייתי מציע לך לשלם להם את מה שהם דורשים אולי בהפחתה מסויימת וזה הכל.
לאור העובדה כי המדובר בגביה על פי פקודת המיסים גביה עדיף שתשלם את החוב ומהר כי אחרת הם יכולים לבוא אליך הביתה בלי משפט ובלי התראה ולקחת מה שהם רוצים.
לנוכח ההתנהגות שלך גם אני נוטה להניח שהיתה לך טלווזיה בזמן שביקרו אצלך מהאגרה.
בהצלחה
גיא
שלום,
מאוד מצער שהמצב הוא כזה שהמדינה עובדת כמו גובים מהשוק האפור, אם הם טוענים שיש לך חוב אז יש לך חוב.
מה האפשריות שלי לתבוע חזרה את מה שהם יגבו?
צר לי איש יקר על כי אני עו"ד ואני לא משתמש במילים מבית המרקחת. מתוך הכרותי את פקודת המיסים גביה ומתוך ידעתי את מה שהם הגובים יכולים לעשות , ובהקירי את חוסר האונים מול פקודת המיסים גביה לדעתי אתה לא יכול לעשות כלום.
מול השוק האפור יש לך אפשרות לקרוא למשטרה מול גובים אשר נשלחים על ידי פקיד גביה , אני חוזר פקיד גביה לא בית משפט לא הליך שיפוטי לא שום דבר פקיד גביה שיש לו סמכויות להכנס לך לחשבון בנק בלי בכלל לשאור אותך ולקחת את הכסף אתה לא יכול לעשות כלום.
לכן הצעתי אליך לך תשלם וזה לא משנה אם יש או אם אין טלויזה זה משנה אם יש חוב יש חוב תשלם.
בהצלחה
ושוב פעם אלף אלפי סליחות על הבוטות.
גיא בית און .
השאלה הנשאלת היא מדוע לא איפשרת לה להכנס? האם היה לך מה להסתיר?
כדי להפריך את הטענות שלך,שלא היה לך טלוויזה בזמנים האלו אליהם לבוא ולבדוק את הנושא הנ"ל, במידה ולא אפשרת את הגישה לביתך, דבר כזה עלול לסייע להם הטענה כי הינך מסתיר מידע או לכאורה אינו דובר אמת.
רשות השידור גובה על פי הנחה אלא אם הוכח אחרת.
הינך צריך עו"ד לעיניינים אזרחיים.
יום טוב
עו"ד אופיר פרל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר