שלום
לאחרונה הפסדתי בתביעה קטנה והיה עליי לשלם לנתבע כמה מאות שקלים. ביום פסק הדין שלחתי לו את הצ'ק בדואר רשום, ויש בידי את כל האסמכתאות על כך שהוא גם קיבל את המכתב עם הצ'ק. כחודשיים לאחר קבל הצ'ק הוא מתקשר אליי בטענה שפרצו לו לבית וגנבו בין היתר גם את הצ'ק, ולטענתו יש גם אישור מהמשטרה על דבר הפריצה. הוא מבקש שאשלח לו צ'ק חדש. הצ'ק עדיין לא נפרע. אני לא זוכר אם היה למוטב בלבד, אני רק משאר שכן.
שאלתי היא: האם עליי לחכות עד שיעברו שישה חודשים (פקיעת הצ'ק) ואז להביא לו אחד חדש? או שאין לי בכלל מה להתעסק עם זה ולא מגיע לו שום צ'ק חדש?
תודה רבה מראש.
בעיקרון יש להעביר אליו את התשלום כנגד הוכחה על הפריצה ו/או אישור הגשת תלונה במשטרה וכנגד מכתב שיפוי על ההמחאה הראשונה, אזי ניתן יהיה להעביר אליו המחאה חדשה. במקרה זה הייתי בוחן האפשרות לבצע העברה בנקאית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
קודם כל תודה על התגובה המהירה.
אני לא מבין למה אני צריך לספוג הפסדים נוספים עקב התנהגות מרושלת של הנתבע? לו היה מפקיד את הצ'ק בזמן, לא היתה מתעוררת כל בעיה. ואם הצ'ק המקורי יופקד - אני אצרך לרדוף אחריו כדי שיחזיר לי? נשמע לא לא רציונלי...
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר