שלום לעו"ד אופיר פרל
קודם כל תודה על המענה.
אני אפרט בקצרה את שאלתי בנושא גביית צ'קים - שלחתי אותה בפירוט ב"השב" למייל תשובה שלך מהמייל שלי.
הנושא הוא שבבית משפט לענייני משפחה השופטת קבעה לבן משפחה קרוב ביותר שחוייב לשלם לחצ שנה 6 צ'קים בסך 2000 שקל שהם 12000 שקל עבור דכ"ד, הצקים ניגבו ושולמו, אבל יש לציין שהיה די קשה להוציא אותם לפועל, והייתי צריכה עו,ד , אבל הקרן היה 12000 שקל , והוא גבה 15,000 שקל. האם מותר לו לגבות סכום שגבוהה יותר מהקרן ? וכן מה בבנוגע לכסף שנמצא בנאמנות ? באחוזים, כמה עליו לגבות ממני על טיפול שוטף , בהעברת כספים, וטיפול בנושא הנאמנות ?
תודה מכל הלב אבל הנושא הוא כל כך בוער, כי אני על כף המאזניים בלהדאיר את אותו עו"ד, או להחליפו, ?
שבת שלום ושבוע טוב. !
ממני רונית
כאשר עו"ד פועל דרך ההוצאה לפועל נפסק לו שכ"ט עו"ד ע"י המערכת, ואולי זו הסיבה שאותו עו"ד גבה יותר מהקרן. אם זו הסיבה התשובה לשאלתך הינה חיובית בהחלט.
לעניין הנאמנות: עו"ד ולקוחו קובעים יחד את הסכם שכ"ט עפ"י הסכמות הצדדים, ולכן, עניין האחוזים יהיה מוסכם על הצדדים, כמובן לעו"ד אסור להפריז בסכומים והאחוזים שהוא דורש.
בהצלחה
עו"ד אופיר פרל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר