ראשית רוצה לומר לכם כל הכבוד ויישר כוח על הנכונות והמענה המהיר
שנית, שאלתי היא האם ניתן לעו"ד לרשום בהסכם שכר הטרחה שגם אם ייפסק הייצוג או שהלקוח יבחר שלא לפעול בהליכים שהלקוח צריך לשלם שכר טרחה מלא ?
האם ניתן לומר שמאחר ובמעמד החתמת הסכם הטרחה, עורכת הדין הפעילה לחץ רב על הלקוחה, לא איפשרה לה לקרוא אותו או הסבירה לה משמעותו כהתנהגות שאין בה תום לב?
האם אין בהסכם זה הפרה של לשכת עורכי הדין?
כיצד ניתן להתמודד עם מצב שכזה?
ברצוני לציין שעורכת הדין הכינה רק כתב טיוטא ותו לא ומאז שהודענו לה שאין כוונתנו להמשיך בהליכים, אינה מפסיקה להתקשר וביום חמישי האחרון הודיעה שביום ראשון היא מתחילה לפעול נגדנו
אודה מאוד לתשובתכם בהקדם
ראשית- תודה.
שנית- התשובה הינה חיובית. להלן הסבר, הסכם שכר הטרחה הינו ככל חוזה בין שני צדדים, הווה אומר, עו"ד יכול להתנות את ייצוגו כלפייך עפ"י התנאים שהוא/היא רוצה, את מבחינתך יכולה להסכים או שלא. פה נמדד ההתקשרות וחילוט הסכמת הצדדים להתקשר בחוזה מוסכם. אם הסכמת לכך שעו"ד יקבל כספים גם לאחר הפסקת הייצוג אזי יש לכבד את הסכם.
שלישית- פה ישנה בעיה שאם וכאשר תגיעו לבית משפט כל אחד יביא את גירסתו שלו. להלן ההסבר, עו"ד לא אמור להפעיל לחץ על לקוחותיו לשם חתימה על הסכם שכר טרחה, אך אני מאמין כי הינך בחורה בוגרת שמבינה את פשר ההתקשרות בין הצדדים, וכי לחץ הוא אינו מרכיב חזק לפסלות החוזה, מצד שני הטענה השנייה שלך לעניין האפשרות לקרוא את החוזה ולבין אותו כמו שכתוב כולל להסביר את החוזה הינה טענה טובה וחזקה שיש לה מקום להתברר בבית משפט.
רביעית - יש לך את הזכות להגיש תלונה ללשכת עורכי הדין להסביר את המקרה דנן, שמה ישקלו את המקרה ויחליטו האם יש מקום להעמיד את אותו עו"ד לדין משמעתי.
חמישית - כל האופציות פתוחות בפנייך: בית משפט, תלונה ו/או לשלם את הסך שהתחייבת עפ"י חוזה.
לא הבנתי את המשפט האחרון, חתמת על חוזה כן/לא ? מה בדיוק הוכן כטיוטא ההסכם?
יום טוב
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר