אני יודע שהכותרת מאוד ארוכה...
אחרי 7 שנים מהיום בו תבעתי וזכיתי בתביעה קטנה, החליט הנתבע לבקש בקשה להארכת מועד לרשות ערעור בבית משפט מחוזי. לאחר שהשבתי לבקשה, הבקשה נדחתה. היום קיבלתי הודעה כי הנתבע הגיש ערעור על החלטת מחוזי לדחות את הבקשה ואף נקבע דיון לכך.
שאלותי:
1. האם ניתן לערער למחוזי על החלטה של שופט מחוזי לדחות את הבקשה להארכת מועד להגשת בקשת ערעור ?
2. מה יהיו נימוקים משפטיים טובים לסיים את הסאגה הזו שנראית שאיננה מתכנסת. אין כאן איזה ענין שאסור לערער על בקשת הארכת מועד ? סופיות הדיון ? וכו' ?
תודה למשיבים
ניתן לערער על החלטה כזו. מדבריך עולה שהסיכוי להארכת המועד ובקשת רשות הערעור נמוכים. עמוד על פסיקת הוצאות. נימוקים לדוגמא: אין הצדקה להאריך את המועד ב-7 שנים. החוק מחייב "טעם מיוחד" ובבקשה אין כזה. לא יכול להיות שבתקופה זו לא יכול היה להגיש בקשה. הדבר מנוגד לעקרון סופיות הדיון וגורם לך נזק. נימוק נוסף: גם סיכויי בקשת הרשות לערער נמוכים: בית המשפט ממעט להתערב בפסיקת בית המשפט לתביעות קטנות, אין הצדקה לתת רשות לערער, ההכרעה מבוססת על התרשמות של השופט מהעדויות ובית המשפט בערעור לא מתערב בפסיקה שכזו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר