שלום לעורכי הדין.
אני גרה בדירת גן ומעליי שכנים שתובעים אותי על כך שהעצים שלי פולשים להם לשטחם. אני גזמתי את העצים (לפני התביעה) כך שהצמרות מגיעות מקסימום לגובה הריצפה של המרפסת. ובמרחק של מטר אחד מקיר הבניין . האים אני בסדר מבחינת החוק? אין לי כוונה להפריע ולפגוע בשכנים אך מאידך אני רוצה עצים בגינה. אילו החלטות משפטיות היו בעקבות מקרים דומים? תודה ס.
שלום סינדי,
המקרה שלך הוא נפוץ בקרב סכסוך שכנים, לערכתי אם התובעים הזהירו אותך, באם לא תגזמי את העצים הפולשים לשטח הטריטוריאלי שלהם בטרם הגשת כתב תביעה ועשית את המוטל ואכן גזמת את העצים איני צופה בעייתיות במקרה שלך. אין מניעה משפטית לגדל עצים בשטח הפרטי שלך גם אם מדובר במרפסת, אכן ישנה אבחנה בגידול עצים המוגדרים כ"מטרד ליחיד" שהוא בעצם פוגע בשכנים שלך מפריע להם, ריח העצים וכו' על כל אלא את עלולה להמשיך ולהתבע. לכן, חשוב לבדוק את מהות התביעה. עפ"י הערכתי , אם המקרה שלך הפיתרון הוא גזימת שטח העצים איני רואה טעם בהמשך התביעה.
יום טוב
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
אני מניחה כמוך ולכן כך פעלתי. גזמתי לפני התביעה ארבע פעמים לרצות אותם אבל לא עזר. אני חוששת באמת שהם ינסו להוסיף יתושים כמטרד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר