1. מדובר בסכסוך עסקי בו מעורבים קרובי משפחה (כך קבע בית משפט השלום במסגרת תביעה לפינוי המושכר בסדר דין מהיר ).
אשר זכיתי בה במלואה .
2. הגשתי תביעה קטנה לקבלת דמי השכירות שלא שולמו לי כאשר הנתבעים שהו בנכס שלא כדין
3. הנתבעים הגישו כתב הגנה מבו הועלו טענות שקריות לא ביסוס
.
לעומת זאת אני הגשתי כתב תביעה מנומק כולל אסמכתאות וראיות .
לאחר מכן הגשתי לבית המשפט כתב תשובה אשר מוטט את כל טענות התבעים.\
הגעתי לדיון - השופטת תקפה אותי ורצתה שאני יסביר לה. מדוע בכלל הגשתי את התביעה בבית משפט לתביעות קטנות .
ולא בבית משפט לענייני משפחה / סדר דין מהיר .
נימקתי כי התביעה עומדת בקריטריונים של בית משפט לתביעות קטנות בכך שהמניע לתביעה הוא עסקי בלבד.כמו כן סכום התביעה (30,000) אף הוא עומד בקרטריונים וכי נפסק במהלך תביעה שזכיתי בה לפינוי המושכר כי המניע הוא עסקי בלבד .
עובדה נוספת היא הנתבעים לא טענו בכל כתב ההגנה לגבי סמכות עניינית של בית המשפט .
היא התחילה לזלזל בפסק הדין של כב' השופטת שפסקה לזכותי (בתביעת הפינוי)
ואף התחילה לשאול אם נעזרתי בעו"ד? כשעניתי לה חיובי . היא השיבה לי כי "נראה לה שהעו"ד שלי לא מספיק טוב ."
הייתי בשוק ! ששאלתי אותה " אז איפה אני אמור להגיש את התביעה " . היא השיבה בזלזול " אני את היעוץ המשפטי סיימתי כבר לפני 6 שנים".
ואז החלה לאיים : "יש לך 2 אופציות " (כלומר אופציה אחת)
1. "למחוק את התביעה ולשכול את הגשתה מחדש (ביעוץ עו"ד טוב)".
2. אני אפסוק לך הוצאות וחבל .(לא היה ברור)
לאחר שהלחיצה אותי לקבל החלטה בהרמת קול החלטתי למחוק את התביעה .
לאחר בדיקה משפטית עולה כי השופטת הטעתה אותי והיא אינה יודעת את החוק .
התביעה כן הייתה צריכה לדון בבית משפט לתביעות קטנות (זה בתחום סמכותו) .
כמו כן היא דיברה אליי בזלזול ורצתה רק להעיף את התיק ממנה .
".
אני חושב שהתנהגותה לא הולמת ואף מבזה את מערכת השיפוט .
וכמו כן הטעתה אותי משפטית.
אני בטוח שהיא הרשתה לעצמה לדבר ככה היות ולא היו עו"ד בדיון היא חכמה על האזרח הפשוט שפעם ראשונה נמצא בבית משפט לתביעות קטנות .
רצוי לציין שהיא חדשה מאד (נכנסה לתפקיד לפני חודש)
איפה אני יכול להתלונן על התנהגותה המבזה של השופטת ?
זה חשוב לי מאד .
לא יכול להיות שמותר לשופטים לעשות מה שהם רוצים ולהשפיל את האזרחים .
הרגשתי בדיון כי התנהגותה מביישת את מערכת המשפט והצדק .
מעשיה גרמו לי נזק רב ולחייבים פרס - הם קנו לעצמם עוד זמן עד שאגיש את התביעה מחדש
לצערי תיאור הדברים לא נשמע לי זר. גם עורכי דין זוכים ליחס כזה מצד שופטים מסויימים. לצערי מטרתם העיקרית, ולעיתים היחידה, של שופטים היא לסלק תיקים. מבחינתה היא רשמה הצלחה כבירה. ישנו נציב תלונות על השופטים וישנו מנהל בתי המשפט. ככל שיש תלונות אלה הגופים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר