שלום.
אני מקווה שתוכלו ליעץ לי ותומרו לי אם יש לי עילה לתביעה.
אני מעוניין לתבוע את חברת פלאפון. אני יספר בקצרה מה הבעיה. הרבה מהמידע כבר נשכח אבל אני מקווה שאני יזכור את הדברים החשובים.
אז ככה, כשהייתי חייל טיפש הציעו לי לקנות מכשיר פלאפון ובדיוק אז יצאו כל החוקים שאפשר לעבור מחברה לחברה. בכל מקרה כבר שם התחילו הבעיות. חתמתי על חוזה והיות שזה החוזה הראשון שחתמתי בחיי לא קראתי אותו כמעט. המוכר פשוט רימה אותי שם ואני מבין שזה כבר עיניין שבשגרה אצלם. לא אמרו לי כלום על התחייבות של שלוש שנים ולא אמרו לי כלום על תשלום יציאה מהחברה. גיליתי את זה אחרי כמה חודשים כשרציתי לצאת מהחברה. גיליתי גם שחתמתי גם על מסלול מסוים. אני עד עכשיו לא מבין בדיוק מה זה אומר אבל אני זוכר שלא הסכימו לי לעבור מסלול בתענה שאני מחויב למסלול שלי. בערך שנה אחרי זה ראיתי מבצע טוב עם נטסטיק ולפטופ במכיר ששנראה זול. באתי לקנות את זה ושם שוב המוכר פשוט לא סיפר לי דברים. גם כששאלתי, הוןא פשוט שיקר או עיוות את האמת. שאלתי אותו האם אני ילם משהו אחרי 18 חודש של התחייבות והוא הבטיח לי שאני לא ישלם כלום. חישבתי איתו כמה התשלום יצא אחרי 18 חודש והוא הסכים איתי שזה כל מה שאני ישלם ולא שקל יותר. הוא רק לא אמר לי שאני גם צירך לשלם על המכשיר של הנטסטיק עצמו עוד 50 שקל למשך עוד 18 חודש, כלומר סהכ של 36 חודשים. גילתי את זה לפני כמה חודשים כאשר נגמרה לי ההתחייבות ואני התקשרתי לבטל את חבילת הגלישה שלי. הפתעה מאוד לא נעימה. אני חייב לציין פה גם שמרוב ריבים ויאוש אחרי בערך שנה שנכנסתי לחברה והפלאפון שלי נשבר פשוט הסכמתי להם להוריד את החיובים שלי למינימום והמשכתי לשלם להם עד היום העיקר של יגעו בי. הסכמתי לזה רק בגלל שאני לא רוצה להיות בחברה הזאת. עד כדי כך. כבר בערך שנתיים שאני משלם יותר ממאה שקל בחודש על חשבון שאני לא משתמש בו (הפלאפון, בנטסטיק השתמשתי).
לפני שבוע בערך התקשר אלי עורך דין של פלאפון ואמר לי שעקב חוב שלא שולם אני מחויב עתה בתשלום כמעט כפול. הוא דרש ממני שכר טירחה יותר גבוה מהתשלום שאני חייב לחברה שלא שילמתי. שאלתי אותו איזה שאלה והוא אמר לי שמלבד ה280 שקל בחודש אני חייב להם עוד סכום מסוים. לא הבנתי מאיפה ה280 שקל האלה. אני אמור לשלם בערך 100 שקל לא 280. היום התקשרתי לפלאפון לשאול אותם כמה זמן אני כבר משלם להם על מוצר שביקשתי לבטל והם אמרו לי שהם לא מוכנים לתת לי שום מידע. שאני צריך לשלם את החוב ורק אז אני יכול לברר דברים. לא הסכימו לתת לי חשבוניות אפילו ולא לדבר עם המנהל. אני לא מבין למה אני אמור שלם סכום שהחברה עשתה טעות ואני בכלל לא אמור לשלם סכום כזה. גם עם כל מה שהחברה חייבת לי על החודשים האלה אני לא מבין למה אם החברה חייבת לי אני חייב לשלם. אני כל כך כועס ומיואש מהם שלא איכפת לי אפילו לעשות איזה תביעה יצוגית או משהו, לא איכפת לא לקבל את הכסף. אי אפשר עם החברה הזאת יותר. אני מאוד מקווה שיש לי עילה פה ואני מקווה לשמוע ממכם בקרוב. יש עוד דברים רבים ששכחתי כבר אבל בגדול אתם יכולים להבין איזה יחס קיבלתי. כל בקשה שלי התייחסו אליה בזלזול ואמרו לי שאם לא טוב לי אני יכול לעזוב מהברה וזה בעיה שלי שיש לי חוב יציאה. ממש ככה. אולי זה לא עילה לתביע היחס אבל הכל ביחד אני חושב שכן. תודה רבה לכם על הזמן שאתם משקעים
הסיפור שלך נשמע סיפור רגיל מול חברות הסלולר. יחד עם זאת, לא ניתן לתת לך תשובה לפני שמתייחסים לכל פרט ופרט. אני מציע לך להתייעץ באופן אישי עם עו"ד, לספר לו את הסיפור ולענות לו על שאלותיו כדי לברר את עילת התביעה, אם בכלל. לי למשל יש הרבה מאד שאלות לשאול אותך בענין, אך אי אפשר לעשות זאת כאן.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר