שלום רב,
אני מעוניינת לכתוב מכתב תלונה על שופט מסוים שעשה לי עוול. בעקבות סכסוך שכנים קיבלתי הזמנה לדיון ועברתי סיוט בבימש. לפני כתיבת המכתב רציתי להתייעץ..
1. באם נקבע לי הזמנה לדיון תוך 20 שעות. האם אין לי הזכות לבקש דחית הדיון בכדי לקבל סיוע משפטי.
2. אם אני רוצה להציג ראיות המוכיחות את צדקתי, עדויות של שכנים. האם השופט רשאי לא לתת לי להשמיע את דברי בעיניין.
3. לשכני יש חבר טוב שהוא שופט ואני חושדת כי הייתה פה "קומבינה" כיצד אני מנסחת זאת במכתב.
תודה, מאיה
תלונות על שופטים ניתן להגיש בשתי דרכים: למנהל בתי המשפט, אשר מתוך נסיוני לוקח עניינים אלה מאד ברצינות; ולאומבודסמן - גוף הקבילות על שופטים. יש לתאר את הדברים ולהסביר מה תלותך. אני ממליץ להשתמש בלשון נקיה ומכובדת, משום שבסופו של דבר אנו מדברים כאן על שופט ועל מערכת המשפט. לגבי החשד ל"קומבינה", זכרי שזו האשמה חמורה ויש לשקול אם נכון להעלות אותה ללא כל ראיה לדבר.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר