גיא שלום
בניתי בית לבני משפחה כמנהל פרוייקט עם "קבלן מפתח".
הבית לא ברשותי אלא של קרובי המשפחה והם חתומים על החוזה
קבלן המפתח לא שילם בזדון למס' קבלני משנה והם מבקשים ממני לשלם למרות שהובהר להם כי הם עובדים כספית מול הקבלן.
מהי החבות שלי והזיקה כמנהל הפרוייקט והאם אני בר תביעה לגבי פעילות פלילית (שיקים ללא כיסוי, התחמקות מתשלום וכו') של קבלן המפתח?
האם התנהגות זו של קבלן המפתח מאפשרת לתבוע אותו?
בתודה מראש
ראשית לא אתה המעסיק של קבלני המשנה. אם התשובה היא חיובית כי לא אתה העמסיק של קבלני המשנה מכאן שאינך חייב דבר לאיש.
האם אתה יכול לתבוע את הקבלן הראשי , במידה ויש לך עילת תביעה נגדו התשובה היא חיובית.
שלישת מתן שקים ללא כיסוי היא לא בדיוק התנהגות פילילית.
בהצלחה
גיא בית און עו"ד
גיא תודה
הספקים / קבלנים טוענים שהטובין (אינסטלציה, ציוד קבוע) הנו ברשותם עד לקבלת תמורה.
הוכחתי בכתב ובע"פ כי יש לי חוזה עם הקבלן ואישורים שדרש כסף עבור פריטים אלו וכן קיבל אותו, אולם היה יותר מאחד שביקש את הטובין בחזרה (לא הגיוני כ"כ היות וכבר הותקנו ואים חדשים אבל מילא) ואף איים לבוא ולקחתם.
בעצם מהו המעמד של הטובין הם מותקנים בחזקתם של בני משפחתי, הבית נמסר אולם הם שייכים לכאורה לספק, היות ולא קיבל תמורתם מאומה, או שייכים לקבלן ?
יצאתי מבולבל.
לפי הבנתי אם הקבלן נוהג בצורה כזו של התחמקות מתשלום, ריקון חשבונו לפני משיכת הצ'קים (החשבון אינו מוגבל) והעברת כספו לבני משפחתו הוא פליליסט ועוד איך, אבל זה לא התחום שלי.
אמר לי מישהו שאם תובעים (בעניין דלעיל) אותי ואת הקבלן הפלילי בכתב תביעה אחד והוא לא יופיע לבית המשפט, כתוצאה מכך מוגבל העונש שניתן לא בפניו בסכום מסויים.
האם מצב כזה עלול לסכן אותי (סדר דין מקוצר/ת.קטנות).
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר