שלום,
הנני מתגוררת בפריז מזה שלוש שנים, כל תושב בפריז צריך לשלם מידי שנה מיסי עירייה בהתאם למקום מגוריו. לפי החוק בפריז היכן שאתה נמצא בתאריך ה1.1 אתה צריך לשלם למשך כל השנה קדימה ללא קשר אם עברת במהלך השנה למקום אחר. כך יוצא שאתה משלם פעם אחת בלבד למשך כל השנה. אני עברתי לדירה ב2.1, כשב1.1 הייתי חתומה על דירה אחרת. הדייר הקודם בדירה שנכנסתי אליה קיבל את השובר תשלום לדירה המדוברת ודורש שאני אשלם את זה במקומו. חשוב לציין שהשנת תשלום המדוברת הייתה 2018 והוא טוען שהוא גילה על התשלום הזה רק לפני כמה שבועות. הוא מאיים לתבוע אותי בארץ על ניצול ועוגמת נפש, רציתי לדעת אם הוא בכלל יכול להגיש תביעה כזאת בישראל ואם כן אם יחייבו אותי להגיע לבית המשפט מצרפת? (הוא כרגע מתגורר בישראל, שנינו אזרחים ישראלים)
בעקרון הדין החל על התביעה הוא הדין הצרפתי ובתי המשפט בישראל אינם מוסמכים לדון בתביעות כאלה. עם זאת הוא ינסה לטעון שמאחר ששניכם בישראל- הפורום הנכון לדיון הוא בארץ. אם הוא מוכיח שהוא שילם עבורך את החוב הצרפתי- יכול להיות שבית המשפט יחליט שהוא קונה סמכות לדון בעניין זה.
את מבחינתך יכולה לטעון שהעניין אינו שפיט הארץ- ושיואיל לתבוע אותך בצרפת: בית המשפט הוא זה שיחליט בנסיבות העניין.
אם יתבע אותך- כדאי שתתייעצי עם עורך דין באשר לנסיבות הספציפיות של המקרה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר