בבית הדין האזורי לעב' הוגש ערעור על קביעות ועדה רפואית עליונה , הנתבע שהיא קרן פנסיה גדולה מבקשת ע"י עורך דינה להאריך את מועד הגשת כתב ההגנה בטענה שיש לה עומס לקראת החג.
אם בית הדין יעתר לבקשתה יוותרו רק 11 יום ללמוד את כתב ההגנה טרם קיום דיון ראשון בתיק, אני התובע בתיק ואני לא מיוצג על ידי עורך דין ולא אצליח ללמוד את כתב הגנה (שאמור להיות מוגש כנגד 72 עמודי כתב ערעור + נספחים) רק ב11 יום שיוותרו טרם התקיימות דיון 1 בתיק.
מה ניתן לטעון על מנת שבית הדין לא יעתר לבקשת הנתבעת להאריך מועד הגשת כתב הגנה? האם הטענה שאין עו"ד ו ש 11יום לא יספיקו לתובע שאינו מיוצג ללמוד את כתב ההגנה זו טענה טובה?
האם יש כלל כלשהו בעניין הזמן שאמור להיות בידי התובע ללמוד את כתב ההגנה לפני התדיינות ראשונה בכלל ובמצב שאין לו עו"ד מייצג בפרט?
מה ניתן לטעון בנוסף לכך?
תודה רבה
שלום מיכל,
אל תכעס/י עלי אם אפתח את דברי בכך, שאין זה רצוי לייצג את עצמך בדין - אפילו אם אתה עורך דין: על אחת כמה וכמה שאינך כזאת. הדיון המשפטי כרוך בסוגיות רבות של סדרי דין- שמי שאינו עורך דין אינו בקיא בהן (לא תיאורטית ולא פרקטית): קשה לנהל כך דיון משפטי.
בעיקרון- "עומס במשרד" אינו אמור להיות טיעון טוב לדחיית מועד- בייחדו כאשר כללי האתיקה של לשכת עורכי הדין קובעים שאל לעורך דין לקבל על עצמו טיפול בתיק אם העומס אינו מאפשר לו לעשות כן. בהחלט ניתן להעלות זאת בתגובה: עם זאת, כל מי שעוסק במקצוע מודע לכך שבתי המשפט נוחים יחסית לאשר דחיות - גם אם הסיבה היא עומס במשרד (שהיא בדרך כלל תירוץ שדוף לאי עשייה...)- למרות שהדבר מקומן (להשקפתי- אף שערורייתי).
לא ברור לי מדוע יישאר לך רק 11 יום ללמוד את כתב הגנה: האם יש לכם דיון קבוע בתיק עוד בטרם השלמתם את הגשת כתבי הטענות?- אם כן, רבים הסיכויים שיהיה עליך ללמוד את החומר בזמן הזה- הגם שיש סיכוי ששופט/רשם יקבל את עמדתך ולא יאשר את הדחייה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר