שלום עו"ד דוניץ,
המקרה בקצרה:
מדובר בתביעה (בה הייתי נתבע פורמאלי) על שימוש וחזקה במקרקעין בו ניתן פס"ד (לאחר הליך שנמשך מס' שנים), בו קבע השופט באופן ברור על:
"הותרת מצב החזקה והשימוש במקרקעין בהתאם למצב שקדם לאירועים נשוא ההליך (וזאת על אף שהמצב אינו תואם את הזכויות הרשומות בלשכת רישום המקרקעין), וזאת במישור היחסים שבין הצדדים",
כלומר: השארת המצב כמו שהוא.
אני מעוניין לפנות לביהמ"ש בבקשה שיורה לרשם המקרקעין לרשום את פסה"ד שניתן כהערת אזהרה (במסגרת פסיקתא), עקרונית, האם אני מחוייב מבחינת ההגשה לקבל את הסכמת כל המעורבים (תובעים+נתבעים) או שפשוט ניתן להגיש בקשה שכזו ללא ידיעת יתר הצדדים?
אציין שמדובר בפס"ד חלוט שהצדדים בו לא הגישו ערעור!
תיאור המקרה אינו מעיד על כך שבית המשפט החליט לרשום הערת אזהרה כלשהי (ויודגש, כי יש משמעות לכל סוג של הערת אזהרה - בין אם על פי סעיף 126 לחוק המקרקעין או סעיף 128 לחוק המקרקעין.
גם טיב הזכויות שלך אינן ברורות על פניהן (האם זכות השימוש שלך נובעת מבעלות? משכירות? או כל סוג אחר של זכות שימוש המוכרת בדין (בר רשות, למשל?).
פסיקתא אינה נראית לי על פניו ההליך הנכון כאן באשר על פניו, אין פסק הדין כולל כנראה הוראות רישומיות בפנקסי המקרקעין. ייתכן שיש צורך לבקש מבית המשפט הבהרות או תיקונים לפסק הדין.
אציין שהפורום אינו נותן ייעוץ משפטי פרטני. הסוגיה היא סוגיה במקרקעין- וראוי לקבל עליה ייעוץ פרטני של עורך דין מומחה למקרקעין.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר