הגשתי ערעור בזכות לבית משפט מחוזי. בית המשפט של ערעור החליט שהוא מעוניין לגדום את הערעור שלי ללא דיון. לכן הורה לי להסכים לחזור בי מן הערעור מרצוני, כך שלא אוכל להגיש בר"ע לבית המשפט העליון. בתמורה קיבלתי סוכרייה: לא חויבתי בהוצאות. יכולתי גם שלא להסכים, ואז הייתי נדרש לשלם הוצאות של עשרות רבות של אלפי שקלים. את הערעור היה בית המשפט גודם ללא דיון כך או כך. האם נוהל של גדימת ערעור ללא דיון בדרך כזו הוא נוהל מקובל?
בהחלט ייתכן שבית המשפט מוצא שכתב הערעור אינו מגלה סיבות לקבלתו- ואז הוא מציע למערער למשוך את ערעורו ללא הוצאות.
נכון, ניתן שלא להסכים ולהסתכם בהוצאות, אך יש להחליט בדבר על פי נסיבות העניין ותוך התייעצות עם עורך הדין המייצג. כאן מיש עוד הוכחה לכך שייצוג עצמי אינו משרת את בעל הדין...
יש לזכור שאם לא הסכמת, ובית המשפט פסק נגדך- הגלגול הבא של הערעור הוא ברשות- ולא רבים המקרים בהם ניתנת רשות כזאת
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר