1) האם מותר להעיר לעבר התובע הערה לגופו של עניין בעת מתן עדותו הרצופה שקרים והשמטת עובדות, כגון: "למה אתה לא מזכיר גם את X"? והאם הערה זאת צריכה לבוא לידי ביטוי בפרוטוקול ביהמ"ש, או שהשופטת רשאית להתעלם ממנה, ולא לרשום אותה בפרוטוקול? אם כן, מה משמעות הדבר?
2) האם רשאית שופטת לשנות את עדותי עד כדי כך, שהקשר בינה לבין מה שאמרתי, הוא מקרי ואגבי בלבד? האם אני יכולה לדרוש ממנה לשנות את הקטע הזה בפרוטוקול?
3) האם ניתן לבקש לעבור לשופט אחר או לערכאה שיפוטית אחרת בשל יחס מפלה של השופטת ובשל דעות קדומות המתבססות על שקרים והעלמת עובדות בקשר אליי? ומה קורה אם היא מסרבת לאפשר את הדבר?
אני כבר מזמן לא מצפה לצדק בביהמ"ש, אבל אני מצפה לשמץ של הוגנות. האם אני מגזימה בכך?
1) האם רשאית שופטת להטיל על אישה שמשכורתה מצומצמת, לשלם לאחיה החסוי דמי שכירות בביתם המשותף בסכום שמותיר אותה כמעט ללא אמצעי מחיה? (מה קרה לפסוקי מוסר, כגון: אין גוזרים גזרה על הציבור, אלא אם כן רוב ציבור יכולים לעמוד בה" או "אין גוזרים על האדם... אלא על פי מידותיו" וכיו"ב...)
2) האם רשאי תובע (שהוא גם האפוט')
לדרוש מאחותו של החסוי למכור את ביתם המשותף כדי לשלם לאחיה את דמי השכירות מכספי המכירה? (מה קרה לפסוק: "הרצחת וגם ירשת?"
3) האם רשאי התובע-האפוט' לכפות על האחות למכור את הבית, בשעה שהיא מעוניינת למכור את המגרש, כולל זכויות בנייה? התובע אמר בדיון קד"מ, שהוא אינו עוסק בנדל"ן. נו אז מה? בשל כך צריכה האחות להפסיד כספים רבים מחלקה בירושה?...
תודה וברכה
גלית
הפורום לא נועד למתן ייעוץ משפטי- ואין הוא עוסק במקרים ספיציפיים- מה גם שכל נסיבות הסכסוך שלך אינן ידועות (וגם לא צריכות להיות ידועות) לי.
באופן עקרוני התשובה לשאלה הראשונה היא חיובית. הדבר מסור לשיקול דעתו של בית המשפט
באשר לשאלה השנייה- הדרישה למכור את הבית יכול שתהיה לגיטימית בנסיבות העניין. את אומרת "רצחת וגם ירשת"?- זו דעתך ועליך והוכיחה בבית המשפט בניסיון להדוף את דרישת האפוטרופוס. מי שיחליט- הוא השופט.
באשר לשאלה השלישית- היא ספציפית מדי. לשופט נתון שיקול דעת והוא מפעילו בהתאם לדין ולראיות המובאות בפניו.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
יכול ששופט יחליט בהסכמת הצדדים שחלק מהדיון הוא מחוץ לפרוטוקול (בודאי בשלב מקדמי).
הערות ביניים אסורות- אך שופטים מאפשרים אותן אם אין הפרזה והגזמה בהן. אין לשופט כל חובה לכלול בפרוטוקול הערות ביניים כאלה או אחרות. השופט גם יכול שלא לאפשר אותן ולהרחיק אותך מהאולם.
השופט אינו יכול לשנות את עדותו של אדם. אם הפרוטוקול של עדותך אינו משקף את דבריך- את יכולה להגיש לבית המשפט בקשה לתיקון הפרוטוקול- תוך שאת זוכרת שההחלטה היא של השופט.
את יכולה כבעלת דין לבקש משופט לפול את עצמו בשל הטיית דין- אך ההחלטה היא בידיו. דחה בקשה כזאת- את רשאית לערער. עם זאת זכרי- כי נדירים המקרים בהם יוחלף שופט בנסיבות שתיארת. אין לשכוח שאת נגועה מאד רגשית בדברים- ולפעמים דברים שרואים מכאן- לא רואים משם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
עו"ד דוניץ,
תודה שבכל זאת ענית לי. אני מאוד מעריכה זאת וגם את תשובותיך. הבנתי את כל מה שאמרת, וגם את מה שלא אמרת.
בלי להיכנס לגופו של עניין, מדובר בסיפור מאוד קשה, שאולי ייוודע עליו יום אחד בתקשורת.
"רגשית" כן, אבל גם רגישה לקלוט דברים כהווייתם וחדה כתער.
אם אזדקק שוב לפורום, אשתדל להימנע משאלות ספציפיות על אף שזה קשה.
בברכה,
גלית
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר