1. האם רשאי תובע לדרוש בעת דיון משפטי תביעות נוספות לאלה שתבע בכתב התביעה שלו, והאם מותר לשופט להיעתר לתביעות אלה.
2. האם מותר לתובע לשקר, לומר חצאי אמיתות ולהכפיש את הנתבע גם בכתב התביעה שלו וגם במהלך הדיון המשפטי, והאם מותר לשופט לאפשר את הכפשותיו של התובע.
תודה
תביעות שאינן נזכרות בכתבי הטענות הן בבחינת "הרחבת חזית" אסורה. עליך להסב תשומת לב בית המשפט לכך- ואם זה המצב- בית המשפט לא יאפשר זאת. מה שכן- התובע יכול לבקש לתקן את כתב התביעה ולהוסיף עליו. סביר להניח שבית המשפט ייעתר לבקשה כזאת תוך השתת הוצאות.
עורך דין צריך להיצמד לאמת ולא להטעות את בית המשפט: עם זאת- בהחלט יתכנו מצבים בהם צד מגלה טפח ומכסה טפחיים: בית המשפט לא יתערב. הגדרה של טענות התובע כ"שקר" הן עניין שבית המשפט ייתן עליו דעתו. אם התובע יוכיח שלא בשקר עסקינן- בית המשפט יקבל את עמדתו- ולהיפך.
כללי האתיקה מחייבים גם את בא כוח התובע להתייחס לבעל הדין מהצד שכנגד בכבוד. עם זאת דין "הכפשה" כדין "שקר": אין אמת אבסולוטית. לכל צד האמת שלו. מי שתבע אותך צריך להוכיח את התביעה בבית המשפט. שופט לא יפסוק על פי הצהרותיו של התובע בלבד- אם אין הן מגובות בראיות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
החזרת לי את הצבע ללחיים ואת היכולת לנשום שוב.
תודה מקרב לב,
גלית
עו"ד דוניץ, אתה אישרת את מה שחשתי באינטואיציות שלי, והעברת לי אותן מהאזור הרגשי לאזור הלוגי. ועל כך אני מודה לך, לפי שעה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר