האם הקלטת שיחה שנעשתה בחו"ל קבילה בבית המשפט בתביעה אזרחית?
מקום ההקלטה אינו משנה כעקרון. נסיבות ההקלטה משנות יותר: האם מדובר בהאזנת סתר אסורה - או לא. מעבר לכך, דיני הראיות בישראל העבירו את כובד המשקל של הסוגיה מעניינים של קבילות הראיה לעניינים של משקל הראייה. באשר הדין הישראלי אינו אוסר קבילותה של ראיה שהושגה בניגוד לחוק- יכול בית המשפט לקבוע שמשקלה של ראיה כזאת היא אפס.
בעניין הספציפי- היוועץ נא עם עורך דינך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: רועי ורשבסקי, משרד עורכי דין
האם מותר? אני מקליט את כל השיחות שלי להמשך טיפול
האם הנתבע יכול לטעון שהקלטה בושלה?
אם אינך עורך דין (או אישיות אחרת המנועה על פי חוק להקליט שיחותיה) - שיחות שאתה צד להן מותרות ככלל להקלטה על פי הדין הישראלי.
הנתבע יכול תמי לטעון שההקלטה בושלה. כדי להתמודד עם טענה כזאת- עליך לפנות עם ההקלטה שלך לאיש מקצוע שיתמלל את ההקלטה ויצהיר כי מדובר בהקלטה מקורית ללא עריכה. יש להגיש לבית המשפט את התמלול ביחד עם תצהיר המומחה.
שיתמלל את ההקלטה?
מי מוסמך להסמיך אנשי מקצוע בתחום זה ועל סמך מה?
ובאיזה חוק/תקנה/החלטה כתוב שצריך לפנות לאיש מקצוע כדי שיתמלל את ההקלטה?
ואיך יידע איש המקצוע שההקלטה לא נערכה?
ומדוע צריך השואל לפנות לאיש מקצוע, שיוכיח כי ההקלטה לא נערכה, במקום שהטוען כי ההקלטה נערכה, יפנה לאיש מקצוע שיוכיח זאת?
עופר שלום,
מזמן לא נכנסת להתחכם כאן.
בתי המשפט אינם מקבלים הקלטות לא מתומללות והמשקל של הקלטות מתומללות ללא תצהיר של איש תמלול המצהיר על הידע המקצועי שלו ובנוסף לכך קובע שההקלטה אינה "מבושלת" או ערוכה- קטן ביותר עד אפסי.
כידוע לך הפורום משיב על שאלות משפטיות כלליות ולא על שאלות מתחומי מקצוע אחרים. הפורום לא נועד להעביר קורס משפטים מזורז- אך די שאומר שיישום דיני הראיות בישראל מוטה "משקל" ולא "קבילות". בית המשפט יקבל כמעט כל ראיה שתוצג לו- אך המשקל שייתן לראיה שהוצג משתנה בהתאם לנסיבות. בענייני הקלטה- מומלץ לפעול כפי שציינתי- כדי להבטיח שמשקל הראיה יהיה רב ככל הניתן בעיני בית המשפט.
בכל מקרה- אין בכוונתי להכנס לפינג ]פונג של התחכמויות כמנהגך בעבר.
אין לי כוונה להיכנס כאן לפולמוסים מיותרים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר